Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

I aften klokken 21.00 står fire musikere klar til at spille fællessang i Vor Frue Kirke, og du kan synge med hjemmefra din egen stue. 

– Formålet er at sætte fokus på fællessang på tværs af kulturer. Fællessang skal være for alle– herunder især med fokus mennesker med anden etnisk herkomst end dansk. 

Sådan fortæller Signe Michno, som står bag aftenens fællessang i Vor Frue Kirke kl. 21.00. Koncerten bliver livestreamet på Facebook-siden “Jazz9tus”, hvilket giver dig muligheden for at synge med hjemmefra din egen stue. 

På aftenen kan du forvente at høre danske sange fra Højskolesangbogen, samt Mellemøstens bud på fællessange. Arrangementet er et forsøg på at omfavne de mennesker, som endnu ikke er blevet introduceret for denne del af den danske kultur.

Signe Michno fortæller: Jeg synes dog også det er vigtigt at huske på at invitere mennesker, som ikke nødvendigvis er født og opvokset med den danske sangskat og kultur. 

Ifølge Signe Michno sker der noget interessant, når man sætter musikere fra forskellige kulturer til at fortolke forskellige musiktraditioner. Hun uddyber: 

– Når en oud (et mellemøstligt strengeinstrument) eksempelvis spiller med på én af de mest kendte, danske fællessange ’Jeg ved en lærkerede’, bliver lyden en anden, end den vi i dansk musiktradition kender til. Dette tror jeg kan åbne op for en interessant musikalsk tværkulturel interaktion.

Flere koncerter at høre
Koncerten, som du kan høre i aften, er blot en af de mange koncerter, som bliver livestreamet fra Vor Frue Kirke frem til den 10. maj 2020. 

Det er ’Jazz9tus’ under ledelse af den lokale bassist Kenneth Dahl Knudsen, som i samarbejde med Vor Frue Kirke afholder koncerter under navnet ’Late Night Quarantunes’. Her bliver lokale musikere inviteret til at spille koncerter af cirka en times varighed, heriblandt Signe Michno og hendes band “SyngOp”: 

– Vi er utroligt glade for at få lov til at afholde fællessangs-koncerten her, og håber meget, at folk vil synge med hjemmefra stuerne. Der er noget fint over at afholde et sådant arrangement i en kirke; kirken har plads til alle, og det stemmer rigtig godt overens med projektets budskab; fællessang er for alle.

Bandet SyngOp, som i aften spiller i Vor Frue Kirke, er skåret ned til en besætning på fire musikere: Jamile Alfer-Henriksen (vokal), Ihab Bishara Lolas (oud), Anders Boye Knudsen (bas) og Signe Kyhl Michno (piano). Derudover står Lukas Bjørn for det tekniske – herunder live-streaming og optagelse. 

Find flere information på begivenheden her: Late Night Quarantunes #11: SyngOp!

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren