Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

371 børn fra Aalborg skal styrke motorikken i uge 41

 

Leg og motorik i børnehøjde er i højsædet, når bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?” igen i år løber af stablen. I uge 41 er 371 børn fra 14 daginstitutioner i Aalborg med i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?”. Det er Børneulykkesfonden, DGI og bObles, som står bag kampagnen, der har til formål at sætte fokus på motorik, leg og bevægelse i landets daginstitutioner.

 

Kravl op ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 371 børn fra Aalborg skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?” i uge 41.

 

Bevægelse, farver og bogstaver

Børneulykkesfonden, DGI og bObles har siden 2011 arrangeret bevægelsesugen “Hej skal vi lege?”, der giver pædagoger og dagplejere i de danske daginstitutioner inspiration og redskaber til at inkorporere mere bevægelse i dagligdagen. Over 300.000 børn i alderen 0-6 år har deltaget i kampagnen siden begyndelsen, og på landsplan er 10.000 med i år.

 

Hvert år udvikles et nyt tema, og årets legetema er bygget op omkring specialdesignede bogstaver i skum fra designvirksomheden bObles. Temaet tager udgangspunkt i kreativ leg, hvor børnene samtidig stimulerer og udvikler deres balance og motorik. Kampagnen understøtter børn i deres kropslige udfoldelse og bevægelsesglæde med farver og bogstaver – de skal således både hoppe deres navn, gå på bogstav-line, danse bogstav-danse og meget mere.

”Kravlop ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 371 børn fra Aalborg skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?” i uge 41.

Børnene leger sig til bedre motorik

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør børn fra 1-4 år bevæge sig så meget som muligt, mens børn i 5-6 års-alderen skal bevæge sig mindst 60 minutter om dagen. Partnerne bag ”Hej skal vi lege?” mener, at det skal være sjovt at bevæge sig. Bevægelsesugen har derfor til formål inspirere både børn og pædagoger til en hverdag med mere bevægelse og fysisk aktivitet gennem leg og læring.

”Vi ved, at børn har godt af at bevæge sig og udvikle deres motorik, men det kan nogle gange være en udfordring for pædagogerne at komme med nye og spændende måder at gøre det på i en travl hverdag. Det er alfa og omega, at det er sjovt at røre sig, og derfor vil vi gerne give pædagoger og dagplejere idéer og redskaber til en mere aktiv hverdag med børnene”, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Ifølge undersøgelser har en stor andel af danske børn mærkbare motoriske vanskeligheder, når de starter i indskolingen. Tal fra Statens Institut for Folkesundheds database Børns Sundhed viser for eksempel, at antallet af førskolebørn med motoriske udfordringer er steget fra 25,9 procent i 2010 til 31,4 procent i 2014, og hele 9,8 % har deciderede motoriske vanskeligheder. Mange børn bliver altså ikke motorisk udfordrede, og det vil DGI, Børneulykkesfonden og bObles gerne være med til at ændre på ved at inspirere daginstitutioner og dagplejere til at sætte bevægelsesglæden i centrum, slippe legen fri og give børn lyst, mod og vilje til at bevæge sig.

 

Om Børneulykkesfonden

 

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut – hele døgnet.

 

Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. Læs mere på www.børneulykkesfonden.dk

Kilde: Børneulykkesfonden/ Foto: bObles

                                                                                                  

Folmer Olsen
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby