Poul Erik Bech – Sofiendalen
Jutlander Bank
Center Auto

Går du nogle gange og tænker over, hvordan klimaforandringerne har indflydelse på dit liv i Nordjylland? Eller vil du gerne vide mere om, hvordan du kan bidrage positivt til udviklingen? Så kom til foredrag i morgen på Aalborg Universitet. 

Hvad betyder det for dig, at Afrika bliver ramt hårdt af negative klimaforandringer, og har det overhovedet indflydelse på dig og din fremtid? Dette er to spørgsmål, som du kan forvente at få besvaret, når Alexander Borum i morgen d. 25. februar gæster Aalborg Universitet med foredraget “Klimasikkerhed: Når Klimaforandringer Skaber Konflikt”. 

Hvis du synes, klimadebatten er blød og uhåndgribelig, skulle du ifølge Alexander Borum slå et smut forbi hans foredrag i morgen, hvor han vil sætte et barskere perspektiv på de egentlig konsekvenser ved klimaforandringerne. Frem for at høre om, hvordan vi skal gå mere i genbrug og spise mindre kød, tager Alexander Borum udgangspunkt i statistikker og forudsigelser for fremtiden, og giver et billede af, hvor slemt det egentlig kan gå. Herudover får du mulighed for at få svar på dine spørgsmål om klimaets indflydelse på konflikter i verden. 

Et hårdere take på klimadebatten

Alexander Borum (MSc) arbejder til dagligt som uafhængig policy rådgiver og er tilknyttet Udenrigsministeriets Freds- og Stabiliseringsberedskab. Han har tidligere været tilknyttet det internationale Planetary Security Initiative, som arbejder direkte med at modvirke de sikkerhedsmæssige påvirkninger af klimaforandringer. Herudover har han som soldat i Afghanistan oplevet på tæt hånd, hvordan konflikter kan opstå under påvirkning af klimaforandringerne, hvilket vil blive et af aftenens centrale emner.

Ud over at tale generelt de udfordringer og problematikker, vi går i møde som følge af klimaforandringerne, vil Alexander Borum også komme ind på, hvad vi allerede nu kan gøre for at påvirke udviklingen på en positiv måde. Alexander Borum forklarer:

– Det her er en krig, der skal vindes med økonomisk støtte og teknisk rådgivning. Det kræver en ny type rådgivere, og så kræver det en ny tankegang. Så vi skal nok have puttet flere penge i det, og det kommer til at kræve, at der er en befolkning, der har forståelse for, hvorfor det er vigtigt, og hvorfor vi skal putte penge i det, og hvorfor det er i deres interesse. 

“Klimasikkerhed: Når Klimaforandringer Skaber Konflikt” med Alexander Borum er andet foredrag i serien “Fred i verden – Hvordan”, som den frivillige forening Fredsby Aalborg står bag. I foredragsserien inviterer Fredsby Aalborg i løbet af 2020 forskellige foredragsholdere ind til at give sit perspektiv på fred, og målet er at sætte fred på Aalborgensernes dagsorden. Du kan læse mere om foreningens arbejde her.

Praktiske informationer: 

Link til begivenhed: Klimasikkerhed: Når klimaforandringer skaber konflikt

Tidspunkt: Tirsdag d. 25. februar kl. 17.00-18.30. 

Sted: Badehusvej 21, 9000 Aalborg

Arrangør: Fredsby Aalborg

Tilmelding: Gratis for studerende og folk under 25. 

Ellers kræver det tilmelding, som foregår her.  

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig