Hotel Phønix
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

Aalborg skal på cyklen i september …. og gerne bagefter også

Aalborg bliver ramt af masser af cykelaktiviteter i september, når Aalborg Kommune og Cyklistforbundet vil invitere børnehavebørn, skoleelever, studerende, de arbejdende, pensionister, ja alle borgere til at bruge cyklen, som det sunde og bæredygtige transportmiddel.

På med lycrasættet, arbejdstøjet i tasken og få så pumpet cyklen. Hver dag cykler tusindvis af aalborgensere til og fra arbejde, uddannelse og skole og i september er håbet at endnu flere hopper på jernhesten. Cyklistforbundet er traditionen tro klar med eventen og kampagnerne “Vi cykler til arbejde” og “Alle børn cykler” for skolerne, mens Aalborg Kommune, Aalborg Cykelby og “Bevæg dig for livet” bakker op med “Alle op på cyklen” forskellige steder i bybilledet. Onsdag 2. september klokken 7.30 kickstartes det hele fra morgenstunden, hvor der i bedste Tour de France-stil bliver heppet på morgencyklisterne på Limfjordsbroen og ved Riishøjsvej tæt ved Filstedvejens Skole.

 

– Jeg glæder mig til at hylde de hårdtarbejdende morgencyklister. Sidste år mødte vi kun smilende ansigter med røde kinder. Det er jo bæredygtigt at sætte sig på cyklen i stedet for at starte bilen. Generelt er der også trængsel i vores bytrafik i øjeblikket med de mange fremrykkede infrastruktur-projekter, så jeg håber at vi i september kan flytte nogle borgere fra bil til cykel, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, og han suppleres af byrådskollegaen Mads Duedahl

 

– Det er et sundt valg at tage cyklen til arbejde. Og så er det godt for humøret, mens man får motionen. Aalborg er jo smuk – selv når vinden blæser lidt – så det styrker velværen og den mentale sundhed at suse gennem byen. Hverdagstransporten er et godt sted at starte, hvis man gerne vil kickstarte en sundere livsstil, så jeg kan kun opfordre alle til at få fundet cyklen frem, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

 

Cyklistforbundet vil også i september være vært for flere cykelture rundt i Aalborg og i kommunens landdistrikt. Følg med på Aalborg Kommunes facebookside eller på Aalborg Cykelbys facebookside, hvor turene vil blive annonceret.

 

Masser af aktiviteter i skolerne og børnehaverne

Cykling i hverdagen hjælper dit barn, lyder det fra Cyklistforbundet, der med kampagnen “Alle Børn Cykler” – også kaldet ABC – vil hjælpe børn til at cykle mere både i og uden for skoletiden. Det giver både trivsel og fællesskab.

 

Aalborg Kommune er blandt de i alt 36 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange klasser fra kommunens skoler som muligt cykler med. Onsdag 2. september står skolerådmand Tina French også og hepper på børnene, der tager den tohjulede i skole.

 

– Jeg er selv en ivrig cyklist, og jeg synes, at det er vigtigt, at børnene deltager i ABC, fordi ud over at det giver god motion at cykle, så giver det også et godt fællesskab at følges på vej til og fra skole. Jeg håber, at forældrene vil bakke op om dette års kampagne, så børnene cykler, så meget som muligt i kampagneperioden, men det er også vigtigt, at børnene fortsætter med at cykle, når kampagnen er slut, så børnene får de gode vaner ind under huden, siger Tina French, rådmand i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

 

I Aalborg Kommune deltager 50 klasser med i alt 1137 elever fra 17 skoler i kampagnen der kører fra den 7. til 20. september. Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank.

Også kommunens yngste bliver aktiveret, når Cyklistforbundet inviterer børnehavebørnene i kampagnen “Vi kan cykle”. Her vil der være mulighed for de unge poder at prøve kræfter med cykellegebanen på Løvbakken, ligesom der ved Stigsborg vil være mulighed for familier at prøve en såkaldt pumptrackbane.

Kilde: Aalborg Kommune

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S