Kaffebaren
JobConnection
Faarup skovhus

Sæler holder også vinterferie

I vinterferien har mange mennesker mulighed for at komme ud i naturen, hvilket ofte giver mange opkald til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Bekymrede borgere mener, at de har fundet en sæl i nød. Sælerne ligger dog ofte bare og slapper af i vandkanten.

I vinterferien har mange mennesker mulighed for at komme ud i naturen, hvilket ofte giver mange opkald til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Bekymrede borgere mener, at de har fundet en sæl i nød. Sælerne ligger dog ofte bare og slapper af i vandkanten. Foto: Asger Thielsen.

I skoleferierne kommer telefonerne på Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 ofte på overarbejde, men det er ikke nødvendigvis fordi, at der er flere dyr i nød. Der sker ofte en stigning i opkald om sæler, når folk har fri, simpelthen fordi de er mere ude i naturen.

– Det kan særligt mærkes på Vagtcentralen, når folk går på ferie. Her tager de typisk en tur på stranden, hvor de ser en sæl ligge alene i vandkanten. Det er de fleste mennesker ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød, forklarer Michael Carlsen, Biolog ved Dyrenes Beskyttelse. Han fortsætter:

– Enlige sæler er sjældent i nød, men de har også behov for at hvile sig en gang i mellem, og de kan derfor ikke opholde sig i vandet hele tiden.

Enlige sæler er ikke i nød

Sæler er vilde dyr, så derfor er det vigtigt at holde god afstand til dem, så de ikke føler sig truet af mennesker. Ser man en sæl ligge alene på stranden, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at den er i nød, den hviler sig nok bare.

– Hvis sælen har tydelige skader, såsom sår, eller andre tegn på sygdom, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød eller ej. Hvis man bare ser en enlig sæl, skal man blot lade den ligge i fred, afslutter Michael Carlsen.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren