Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Springeren
Datamarked artikel banner
Printereksperten

Har du penge tilovers derhjemme, så kan det være en god idé at placere dem et sted, hvor de gør gavn. Det kunne eksempelvis være på aktier. Med aktieinvesteringer har du mulighed for at tjene ved siden af dit normale arbejde. Og det er penge som kan gå til en velfortjent ferie eller måske andre spændende oplevelser, der kan berige hverdagen lidt. Læs videre og find ud af, hvordan du kommer i gang.

Aktieinvestering er mere for de mange end for de få. Flere og flere danskere er derfor hoppet med på aktiebølgen og er begyndt at investere lidt her og der, fordi det gør hverdagen lidt sjovere, når man ved, der er penge at tjene ved siden af arbejdet. Og aktiemarkedet tilbyder netop masser af muligheder for at lade pengene vokse.

Med Mininvestering i hånden kan du hurtigt lære, hvordan du kommer i gang med aktier hurtigst muligt. Det er slet ikke så svært, som det lyder. Med den rette guide kan du nemlig finde en platform, der passer til dig. Det kunne være eToro, der fås som en app til telefonen, hvor du så bare swiper de aktier, du gerne vil have. Det er så let som ingenting at komme i gang.

Forbered dig, inden du investerer

Mininvestering tilbyder derudover også tips og tricks til, hvad du skal investere i på aktiemarkedet. Med disse gode råd in mente så handler det for dig om at bevare tålmodigheden, når du investerer. Det er nemlig de færreste aktier, der giver afkast med det samme. Faktisk er det en god idé at give dem noget tid. Når først du har udset dig en virksomhed i vækst, så er det bare med at læne sig tilbage i sofaen. Selv hvis de skulle falde en smule.

Aktier stiger og falder hele tiden fra dag til dag. Det, der er afgørende, er, hvordan de klarer sig over længere tid som et eller to år, måske endda ti hvis du gerne vil supplere sin pension med værdier i aktier. Og så kan det betale sig at læse op på lektien og gøre sit hjemmearbejde ordentligt. Er der nogle fusioner på vej måske? Hvad siger rygterne?

Det er værd at bemærke, at aktiemarkedet er en menneskelig aktivitet, og derfor reagerer værdien af dem også på noget så tvivlsomt som rygtebørser og meget mere. Derfor oplever vi også meget hype omkring virksomheder, der bliver sat højt i værdi, og det bliver ligesom en selvopfyldende profeti. Men hvis du kan lære at lure, hvordan rygter fungerer på aktiemarkedet, så har du en klar fordel, når det kommer til at investere.

Sund fornuft rækker længst

En ting er at investere med hjertet, det kan godt være det føles rigtigt, men det giver godt nok sjældent overskud. Forestil dig, du havde investeret i Aab-aktier i starten af året, så ville værdien af dem være halveret. Derfor er det en god idé at bruge hovedet, når du foretager investeringer.

Og så er det i øvrigt en god idé aldrig at investere for mere, end du har råd til. Når aktierne stiger, så kan de let også falde igen, og der er folk, der har slået sig på aktiemarkedet før. Start derfor stille ud, lær aktiemarkedet at kende lige så langsomt, og find din egen rytme i det. Det er her, det bliver rigtig sjovt.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S