Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Opdag naturen tæt på dig

På udinaturen.dk kan du finde inspiration til ture ud i naturen nær dig – hvad enten du leder efter cykelruter, shelters eller skjulte naturperler. Alle oplysninger i guiden kommer fra en fælles friluftsdatabase, hvor alle kommuner kan uploade indhold om egne naturområder.

 

Mens mange fritidsaktiviteter er lukkede på grund af coronavirus, er naturen som altid åben. Og nu bliver det endnu nemmere at tage på opdagelse i det fri. Udinaturen.dk, der er Danmarks samlede guide til oplevelser i naturen, er gået i luften i en ny og opdateret version.

Her kan du begynde turen, hvis du vil finde et godt sted at gå en tur og trække frisk luft, spise mad i det fri eller overnatte under åben himmel. På udinaturen.dk får du konkrete oplysninger om fx vandreruter, information om hvor du må parkere og overnatte og hvor der er et særligt godt sted at nyde en flot udsigt. Siden tilbyder også inspiration til ture og oplevelser, små som store, hvis du ikke ved, hvor du skal begynde din tur.

– “Aalborg Kommune rummer en lang række flotte og spændende naturområder, og med udinaturen.dk er det nu blevet nemmere at finde frem til de knap så kendte steder. I vores familie nyder vi at besøge naturen, og jeg håber, det nye site kan inspirere flere til at finde de ukendte områder, hvor familierne kan få oplevelser og samtidig have mulighed for at holde afstand til hinanden ud fra myndighedernes anbefalinger”, fortæller rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Udinaturen.dk er en guide, hvor man ud fra et kort finder frem til de oplysninger, man skal bruge. Den første version gik i luften i 2010, og den er nu blevet opdateret med et mere detaljeret kort, et inspirerende og mere mobilvenligt design og en mere enkel web-navigation. Alle oplysninger fra den gamle version er desuden blevet kvalitetstjekket for at sikre den bedste oplevelse for brugerne.

Alle de oplysninger, som danskerne får adgang til på udinaturen.dk, kommer fra en fælles friluftsdatabase, hvor stat og kommuner kan uploade indhold om egne naturområder. Det har mange kommuner allerede gjort, og håbet er, at endnu flere kommuner vil bidrage med deres viden om lokale muligheder for et aktivt friluftsliv, så borgerne samlet kan få det bedste overblik over mulighederne i det fri.

Moderniseringen af udinaturen.dk er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, GeoDanmark, Miljøstyrelsen, en række kommuner, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening og vil løbende blive udviklet.

 

Et besøg værd: Kender du Aalborg Kommunes skjulte perler?

I Aalborg Kommune er der mange mindre kendte, men skønne offentlige naturområder. Her er fem gode bud på bynære naturområder:

  • Bratbjerg Skov ligger lige overfor AaB’s anlæg ved Hornevej i Aalborg Øst.
  • Kongshøj Skov byder på varieret skov, gode udsigter og sjældne blomster. Fra maj kan du opleve græssende dyr.
  • Lindholm Fjordpark hvor brede stier bl.a. fører naturgæsterne langs med Nørredyb ved Limfjorden.
  • Mulbjerge ved Dokkedal har afmærkede vandrestier, en stor åben p-plads og masser af plads.
  • Aslund Skov nord for Vester Hassing har flere vandrestier i kuperet terræn med god plads til, at små grupper kan passere hinanden.

Udinaturen.dk viser også alternativer i nærheden, hvis der er mange mennesker det sted, I oprindeligt havde udset jer.

 

Coronavirus og færdsel i naturen

Man må gerne være ude, så længe man holder afstand og følger anbefalingerne fra myndighederne til færdsel i det offentlige rum. Og tag dit skrald med hjem – vi er i øjeblikket ikke så mange til at tømme skraldespandene ved p-pladser, lejr-pladser og stier.

 

Tip: Brug bagdøren. Find de mindre indgange til naturområderne, hvis der er mange mennesker ved de store indgange. På udinaturen.dk kan man se, hvor der er parkeringspladser rundt om naturområderne.

Kilde: Aalborg Kommune

Folmer Olsen
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby