Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er blevet nomineret til Byplanprisen 2019 for den gennemgribende omdannelse af Tornhøj/Kildeparken i Aalborg Øst.

Boligbebyggelsen Kildeparken fik vedtaget en helhedsplan i 2012 og er et eksempel på en bebyggelse, der har brudt isolationen. Igennem tre etaper blev de mere end 1.000 boliger fra 70érne gennemgribende renoveret, så der blev skabt stor variation. Kildeparken fik som kvarter et radikalt arkitektonisk løft og fremstår i dag som et moderne boligområde med særskilte arkitektoniske identiteter etaperne imellem.

De blinde vejsystemer i området er omlagt og trafikken bliver ført igennem kvarteret i stedet for udenom. Der er skabt nye klassiske boligveje og mulighed for fortovsparkering ved egen bolig i stedet for store øde parkeringspladser. Samtidig er de store græsplæner omdannet til et varieret landskab med søer som også opsamler områdets regnvand.

Norconsult-KAAI A/S har været Totalrådgiver på etape 2 af helhedsplanen, kaldet Ravnkildevej. Etapen bestod af hele 245 boliger som alle blev totalrenoveret samtidig med at alle udearealer blev nyindrettet.

Vi er stolte over at være en del af holdet, som har bidraget til det overbevisende løft Kildeparken har fået som helhed.

Samtidig skal der lyde et stort tillykke til Himmerland Boligforening & Aalborg Kommune for den flotte nominering for Byplansprisen 2019.

Du kan læse mere om nomineringerne på Byplanlab.dk

Du kan også læse mere om Ravnkildevej projektet på KAAI.dk

Underrådgivere på etape 2 – Ravnkildevej har været EFFEKT arkitekter, SLA Landskabsarkiteter samt BY+LAND landskabsarkitekter.

Kilde: Nordconsult KAAI

Folmer Olsen
WashnGo
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby