Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Af: Allan Norré Pedersen – Formand SF Aalborg

 

Der er lavet store hjælpepakker til erhvervslivet og middelklassen. Det er nødvendigt og jeg bakker helt op om disse initiativer.

Jeg savner dog, at der også er fokus på de mere udsatte grupper i samfundet. Her er kontanthjælpsmodtagere, der rammes af 225 timers reglen, en overset gruppe. For nogle år siden blev reglen indført og den burde egentlig helt afskaffes. Reglen går på at en kontanthjælpsmodtager, skal arbejder 225 timer om året, ellers sanktioneres modtageren. En decideret dummebøde, når man tænker på at 74 % af kontanthjælpsmodtagere ikke er i stand til at tage et job i morgen.

At man så vælger at opretholde dummebøden i en kriseperiode, hvor man har suspenderet andre krav til ledige, er helt vanvittigt.

Vi har fra SF’s side i flere uger presset ministeren for svar på, hvordan kontanthjælpsmodtagere skal finde det arbejde midt under krisen og hvorfor reglen ikke suspenderes. Intet svar har vi fået fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Den ene hjælpepakke efter den anden lanceres, men de mest udsatte mennesker i samfundet får ingen hjælp.

Er det virkelig socialdemokratisk politik at give dummebøder til kontanthjælpsmodtagere i krisetider?

Kære Peter Hummelgaard. Få fingeren ud og løst dette problem. Vi står klar til at hjælpe dig!

Af Allan Norré Pedersen
Formand SF Aalborg

Folmer Olsen
WashnGo
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby