Hotel Phønix
Printereksperten
Center Auto

Dagens foredrag har fra start været voldsomt populært – der har været meget interesse i at komme og høre dagens foredrag.

Der blev allerede meget meldt totalt udsolgt.

 

Om foredraget og Jes Dige: 

 

Skyggebørn

Hvorfor tier vi dér, hvor der burde være flest ord, trøst og omsorg?

Sorgen er ikke en sygdom, barnet skal helbredes for, og vi mener heller ikke, at der kan sættes tid på sorgen, da der resten af livet vil være øjeblikke, der minder èn om tabet. Øjeblikke, hvor den, man har mistet, virkelig mangler. Når man skal konfirmeres, giftes eller får sit første barn?

Derfor betragter vi sorgen som et grundvilkår i barnets liv. Et vilkår, som barnet skal lære at leve bedst muligt med. Det kræver støtte og omsorg fra barnets nære omgivelser, men trods et øget fokus på det, så føler mange voksne sig stadig ikke rustet til den opgave. For hvad siger man lige til et barn i dyb sorg?

Mange bliver bange for at sige noget forkert, og vælger derfor tavsheden. Andre føler trang til at trøste og tyr til vendinger som: “Tiden læger alle sår” eller: “Du skal nok komme over det”.

Vores erfaring er, at ingen af de reaktioner er hensigtsmæssige, da barnet ofte har brug for, at omgivelserne giver plads til og italesætter sorgen. I de seneste år er der kommet et større fokus på, at det er nødvendigt at tage hånd om børn i sorg. For eksempel har folkeskolerne lavet sorg-handleplaner, som konkret beskriver, hvem der tager sig af hvad, når et barn på skolen mister et familiemedlem. Men der er stadig lang vej. Det er ikke nok, at viljen er der, for rigtig mange føler sig stadig ikke rustet til at tage hånd om den følelsesmæssige del af barnets tab.

I foredraget fortæller Jes Dige indlevende og konkret om sorgens betydning for barnet. Gennem sine 25 års arbejde med børn i sorg, har Jes igen og igen oplevet, at et dødsfald i den nærmeste familie skaber store forandringer i barnets personlighed og værdigrundlag. Udover at give en unik indsigt i “sorgens natur” kommer Jes Dige også med bud på konkrete værktøjer, der kan benyttes, når børn mister.

FACTS
Jes har igennem 25 år været en karakter indenfor arbejdet med børn i sorg. Først gennem sit mangeårige samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og nu hos SKYGGEBØRN.

Det var Jes, der stod bag oprettelsen og driften af de allerførste samtalegrupper i Danmark. Han er ligeledes initiativtager til foreningen SKYGGEBØRN, og er i dag direktør og daglig leder.

Jes har medvirket i flere store dokumentarproduktioner, senest i DR1 -dokumentaren “Mor er død – men det taler vi ikke om”, der blev vist i foråret 2016. Seneste dokumentar “Børnene fra Sorggruppen” på DR2 i foråret 2019.

Priser:
Årets Nordjyde (2002), Aalborg Børne & Ungdomspris (2002), Veritas Prisen (2004), Peter Sabro Prisen (2006) og Liv & Død Prisen (2012)

Kilde: Folkekoikens Hus

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig