Hotel Phønix
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Den stemningsfulde, gamle herregård Bratskov i Brovst vil, igen i år, blive vækket til live, når omkring 65  lokale ildsjæle fra Brovst og omegn kommer udklædt i historiske dragter og fremviser gamle håndværk  og traditioner, præcis som i ”de gode gamle dage”. Levendegørelse af Herregården Bratskov kan opleves  i ugerne 27-31 – fra den 8. juli til den 5. august. Det foregår torsdag kl. 10-13, helt som det plejer. 

”I år vil alle aktiviteter foregå udendørs grundet corona-restriktioner. Men vi er sikre på, det nok skal  blive rigtig hyggeligt alligevel,” fortæller Leo Pedersen, tovholder på Levendegørelsen. ”Vi sørger for at  der står sprit og håber folk vil være med til at holde afstand og så tjekker vi op med Coronapas”,  fortsætter han, ”men det er jo også ved at være almindelig dagligdag for os”, slutter han med et smil. 

Man kan blandt andet opleve smeden ved essen i den gamle smedje, rebslageren, der laver reb i  metervis. Børstenbinderen som laver de fineste børster, koste, m.m. og vodbinderen og snedkeren, som  også begge er gode for en røverhistorie. 

Skolestuen flytter også ud i år. Her kan man prøve at skrive med griffel på tavler. Herudover kan man  møde slotsfruen og slotsherren, som går rundt på gårdspladsen og i den frodige slotshave. Ligesom de  flittige håndarbejdere, som nørkler med datidens værker, i år er under pavilloner. Her kan du også holde  et skarpt øje med om kortspillerne og bridgespillerne ikke snyder i spil. Der bliver også i år mulighed for  rideture på ponyer i slotsparken. 

Nyd også en god op kaffe eller en vand og et stykke ”Drømmekage fra Brovst” i caféen krydret med  spillemandsmusik og sang i gården. 

Prøv også en tur i Brovst Handelsforenings lille tog, der tager de besøgende med på tur rundt i byen. 

Vi får også i år besøg af de gamle veteranbiler fra bl.a. Vodskov Veteranbil Club. Det er utroligt så  velholdte og nypolerede, de gamle biler er. 

I lighed med tidligere år vil der være råvaremarked i alléen op til Bratskov, hvor der blandt andet kan  købes småkager, jordbær, honning, gin, vin, blomster, is, brændte mandler og meget mere. 

”Ud over alt det man kan opleve, så er der bag det, også et hold af  

frivillige hjælpere fra Brovst Billardklub, som sørger for at rammerne  

spiller samtlige 5 torsdage og det er vi rigtig stolte af,” fortæller 

eventkoordinator Jette Haugaard Grønhøj fra VisitJammerbugten.  

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren