Kaffebaren
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Suvo

Når danskerne flytter, bliver de fleste boende i deres nuværende kommune – og især de unge i 20’erne er flittige flyttere.

Hvert år flytter 900.000 danskere. Nogle flytter på tværs af landet, mens andre kun flytter rundt om gadehjørnet.

I den nye publikation ’Befolkningens udvikling 2020’ fra Danmarks Statistik tyder det på, at langt de færreste vælger at rykke teltpælene op og flytte på tværs af landet.

I 2020 skulle 62 procent af danskernes flyttekasser nemlig kun flyttes internt i kommunen.

Der er mange grunde til, at danskerne ikke vælger at drage til nye kommuner, fortæller Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i ejendomsmæglerkæden Home.

– Der er flere grunde til, at vi danskere flytter. Men fælles er, at mange f.eks. har fast arbejde, tilknytning til børnenes institutioner og en omgangskreds i lokalområdet. Derfor er det naturligt for mange at flytte internt i kommunen, når de ønsker en anden bolig, fortæller han.

Højest flyttehyppighed i storbykommunerne
I 2020 flyttede folk i Aarhus, Aalborg og København hyppigst, og det skyldes, at her bor en stor del af landets unge borgere.

35 procent af alle flyttende danskere i 2020 var nemlig i alderen 20-29 år. De unge er dermed den gruppe, der skifter adresse oftest af alle aldersgrupper, fortæller Danmarks Statistik.

Spørger man Michael Dalsager, er det ikke overraskende, at flyttehyppigheden er størst i landets storbykommuner – og særligt ikke blandt Danmarks unge befolkning.

– Langt de fleste videregående uddannelser er beliggende i disse kommuner. Så når der hvert år flytter ca. 90.000 unge mellem 15 og 29 år hjemmefra, og flere samtidig flytter undervejs i deres uddannelse, så trækker det hurtigt flyttehyppigheden op, lyder det fra ham.

Har du brug for gode ’flytte-råd’?
Uanset om du flytter på tværs af landet eller forbliver i kommunen, om det er med mindre børn eller en ung, der flytter hjemmefra, så er der gode råd at hente i bøgerne ’Giv det bedste videre – Når unge flytter hjemmefra’ og ’Når børn flytter’.

Hent bøgerne gratis hos din lokale Home-mægler og få et par gode råd med på vejen, inden den sidste flyttekasse lukkes.

Kilde: HOME

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren