Kaffebaren
JobConnection
Faarup skovhus
Suvo

I august 2021 var der markant flere i arbejde i Aalborg Kommune end i august 2020. Det afslører dugfriske tal fra Danmarks Statistik.

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik afslører, at der i august 2021 blot var 4,7 % fuldtidsledige i Aalborg Kommune. Skruer vi tiden et år tilbage til august 2020, lød andelen af fuldtidsledige på 6,2 %.

Hvis vi betragter tal for det seneste år, kan vi se, at august er den måned med den tredjelaveste ledighedsprocent. Måneden overgås kun af maj og juni, hvor ledighedsprocenterne lød på henholdsvis 4,6 % og 4,5 %.

Ekspert forventer stigning

Jesper Nørskov Jensen, stifter og medejer af a-kasse-guiden.dk, følger altid nøje med i ledighedsprocenterne for og arbejdsmarkedstendenserne i de danske kommuner, og han forudser, at vi vil se en lille stigning i ledighedsprocenterne, når Danmarks Statistik er klar med tal for september, oktober og november.

”Den lave grad af ledighed, der har kendetegnet de seneste måneder, skyldes blandt andet, at Covid-19 har ført til tilstande, hvor nye arbejdspladser blev skabt. Efter sigende er der alene via test- og vaccinecentre blevet skabt over 18.000 jobs på landsplan,” forklarer Jesper Nørskov Jensen og fortsætter:

”Nu hvor flere af disse centre lukker, kan jeg ikke forestille mig andet end, at det vil føre til en stigning i antallet af ledige de næste måneder, men nu må vi se.”

Laveste ledighedsprocent på landsplan i 12 år

Det er ikke kun i Aalborg Kommune, at det ser fornuftigt ud med antallet af ledige. På landsplan var antallet af ledige i august 2019 nemlig det laveste siden januar 2009.

Ledighedsprocenten for hele landet var 3,6 % i august, hvilket betyder, at Aalborg Kommune – trods de positive tendenser – faktisk lå en smule over landsgennemsnittet, hvad angår andelen af ledige i denne måned.

 

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren