Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Springeren
Staudemarken

Mette, hvor er du?

Efter mere end 6 måneders intensivt forsøg på at få Mette Frederiksen til at deltage i en nordjysk debat om nordjyske interesser er det endnu ikke lykkes at få Mette i tale. Utallige henvendelser til Mettes kampagne, efterlysning i P4 nyhederne og personlig overrækkelse af debatinvitation, da Mette kortvarigt gæstede Aalborgs gågade i februar måned, er blandt de mange forsøg.

 

Valgdebatter er en af hovedingredienserne op til et valg. Det er det, fordi vælgerne skal lære deres politikere at kende. Hvad står vi for, hvilke visioner har vi og hvordan håndterer vi de ofte svære prioriteringer, når også økonomien skal gå op?
Socialdemokraternes formand har til det kommende folketingsvalg bestemt sig for at stille op i den nordjyske kreds Aalborg Øst efter mange år i Ballerup kredsen og mange år som bosiddende i det sjællandske, hvor hun også bliver boende.
Hendes begrundelse for at skifte valgkreds er, at hun i sit hjerte er nordjyde. Som opstillet og bosiddende i Aalborg Østkredsen havde jeg derfor helt naturligt forestillet mig, at Mette ville møde op til en debat med os øvrige lokale folketingskandidater på tværs af partier. Til en god debat om, hvordan vi prioriterer de nordjyske interesser. F.eks. ville jeg gerne spørge Mette om hendes holdninger og prioriteringer til en række nordjyske sager.
Er Mette og Socialdemokraterne parate til at prioritere nordjydernes 3. Limfjordsforbindelse, selvom deres parlamentariske grundlag kræver tog? Venstre har sammen med den øvrige del af Regeringen og Dansk Folkeparti fremlagt en klar prioritering – og anvisning af finansiering – af bl.a. den længe ventet tredje limfjordsforbindelse.
Et andet stort ønske for os nordjyder er, at få placeret et nationalt grønt testcenter i Aalborg. Til udvikling og test af grønne løsninger og samtidig en katalysator for flere nordjyske arbejdspladser. Et projekt, som jeg selv ønsker at arbejde benhårdt for at få til Aalborg, men er Mette også parat til at bakke op, hvis flertallet falder i hendes favør efter valgdagen?
Mette, hvordan prioriterer vi sammen Nordjylland? Min liste over forslag og spørgsmål til dig er lang, så hermed endnu en opfordring til dig om at komme forbi til en lokal nordjysk debat.
Har du idéer til, hvordan jeg får Mette Frederiksen til at stille op til en nordjysk debat, så skriv dit forslag her i tråden.
Maja Torp

 

Bilhuset Biersted A/S