Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Hvis du er en af dem, som elsker at træne i dit lokale fitnesscenter og gør det ofte, så står du nok overfor en lille udfordring i disse dage. Ja, for mange fitnesscentre holder lukket grundet Corona-virussets udbredelse i Danmark. Læs med her, hvis du ikke vil gå på kompromis med din træning og dit helbred, og hvis du leder efter alternativer til fitnesscentret.

Derfor træner mennesker

Det er en følelse, vi alle sammen kender godt til: “Jeg ville ønske, at jeg var i bedre form”. Det er helt almindeligt, at vi som mennesker af og til føler os utilstrækkelige. Vi stræber konstant efter forbedring, og ofte er vores fokus på det fysiske. En tonet krop, høje kindben, lige tænder, pletfri hud og en flad mave. Men vores forestillinger af det perfekte kropsideal er urealistiske og umulige at opnå. I stedet for at træne for at blive mere “perfekt” i samfundets syn, burde man derimod træne for at gøre sin krop stærkere og mere modstandsdygtig. Man burde løfte vægte, løbe, svede og lave yoga, fordi det er sundt og afstressende. Og træning er også kun sundt i kombination med en næringsrig kostplan, der ikke overtænkes alt for meget. Kroppen har nemlig først og fremmest brug for en god balance, og den har aldrig godt af ekstremer. Træning er altså en rigtig god ting, hvis den udføres bevidst og balanceret. Nu hvor du måske har mere tid til at træne, fordi din skole eller arbejdsplads holder lukket, har du derfor en unik mulighed.

Sådan kan du fortsat træne

Hvis du føler dig små syg i disse dage, så frarådes det selvfølgelig at træne. Men hvis du sidder i selvkarantæne-, eller isolation og er ved at blive vanvittig af kedsomhed eller indelukkethed, så er der fortsat mange ting, du kan gøre, for at holde dig selv og din krop i form. Der er mange øvelser, som man sagtens kan udføre hjemme og uden adgang til træningsmaskiner. Hvis man har trapper, kan man med fordel benytte sig af dem nu, og en yogamåtte kan man også komme langt med. Desuden vrimler internettet med træningsvideoer-, planer og podcasts. Du kan for eksempel få et styrketræningsprogram på nettet, som du sagtens kan udføre hjemme. På den måde kan du komme ud på den anden side af disse lidt skræmmende tider uden at skulle skrue ned for din motion, og dermed bibeholde lidt af det normale. En daglig dosis sport er desuden med til at styrke dit immunsystem, så du bedre kan skærme dig for blandt andet COVID-19.
Kilde: Linkcia

Bilhuset Biersted A/S