Kaffebaren
Springeren
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

MØD OST & KO OG KOKKE PÅ AALBORG STREETFOOD, TORSDAG 25. SEPTEMBER, KL. 16.30 til 18.30 I VELSMAGENDE SAMARBEJDE MED RESTAURANT MENENDEZ

Torsdag 25. november besøger Mejeriforeningens ostekulturkampgene, Ost & ko, Aalborg Streetfood marked, hvor man kan smage nogle af kongerigets bedste oste og få kokketips til hvordan ost kan løfte julens måltider til nye højder. Glæd dig til at smage Restaurant Menendez’ bud på velsmagende julemad tilberedt med ost. Kom og smag, duft, lyt og lær!

Det skete i de dage, at Ost & ko med vognen fuld af himmelske oste drog mod Aalborg for at oplyse nordjyderne om ostens mangfoldige muligheder på julebordet. Du kan glæde dig til at smage på nogle af kongerigets bedste oste, mens vores dygtige formidlere klæder dig på med viden om ostens univers, giver dig den seneste opskriftssamling med hjem samt tips til brugen af ost i julekøkkenet.

Ost kan give en skøn, cremet dybde til vinterens grove salater, runde en ret af på en fantastisk måde, og løfte sovsen til nye højder, hvis man lister lidt blåskimmel ned i den.

Blæksprutte, blå kartofler og ostesovs
Du kan glæde dig til at møde kokke fra den lokale Restaurant Menendez, der tilbereder deres bud på en juleret med ost på Aalborg Street Food. Du skal smage deres til lejligheden helt særlige blækspruttesalat med blå kartofler og ostesauce. Som man nok fornemmer, bliver det en smagsoplevelse fra en restaurant, der ikke er bundet til særlige traditioner, men tager inspiration i forskellige lande og serveret mad med deres eget twist. Du vil få masser af inspiration til hvordan man udnytter ostens vidunderligheder bedst i julekøkkenet.

”Ost er for mig uundværligt på julebordet, præcis som sylte, fiskefileter og sild. Det hører til på trods af min asiatiske side. Det meste ost har den umami, vi søger når vi steger, griller og koger. Det er sindssygt alsidigt i brugen med sin forskellighed i styrke og dybde, og ost kan få selv den kedeligste grøntsag til at fremstå elegant, fræk og pivlækker”, siger Kim Jeppesen, ejer af Restaurant Menendez og Nam i Aalborg.

Ost & ko på juletur i hele landet
Besøget i Aalborg er en del af en større juletur fra 25. november til 5. december, hvor Ost & ko besøger streetfoodmarkeder og julemarkeder i Aalborg, Aarhus, Odense og København, der kommer til at dufte af både jul og alverdens forskellige ostetyper. Du kan også smage på dagens retter, som er tilberedt af kokke fra en udvalgt lokal restaurant eller passionerede madbloggere og madprofessionelle fra området.

”Julen er ostens højsæson, og i de fleste hjem er familiens yndlingsoste et uundværligt indslag til julefrokost og juleaften, hvor vi gerne deler dem hen over bordet i fællesskab. Derfor glæder mig, at vi slutter året med endnu engang at komme rundt i hele landet med alle de gode oste fra de danske osterierne”, siger Lars Witt Jensen, Senior Marketing Manager i Mejeriforeningen

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren