Hotel Phønix
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Ny streamingteknologi:

Musikkens Hus inviterer publikum fra hele verden til stor genåbningsaften med ny teknologi

Efter flere måneders nedlukning åbner Musikkens Hus med to storslåede koncerter i selskab med det musikalske stjernefrø Alex Vargas og Aalborg Symfoniorkester i en hidtil uset opsætning, når koncerthuset 6. maj igen kan slå dørene op for publikum. Som noget ganske nyt tilbyder Musikkens Hus også streaming-billetter, der med hjælp fra ny teknologi skal hæve kvaliteten af online-oplevelsen.

Ventetiden for det koncerthungrende publikum er langt om længe forbi, når Musikkens Hus i Aalborg åbner for de første fysiske koncerter i flere måneder. Det sker med en storslået koncertaften torsdag 6. maj, hvor publikum kan se frem til en særlig aften i selskab med stjernen Alex Vargas og Aalborg Symfoniorkester i en eksklusiv opsætning i Koncertsalen i Musikkens Hus i Aalborg.

– Det er en dag, vi har ventet på rigtig længe, og vi er ovenud begejstrede for, at vi nu endelig kan slå dørene op og invitere publikum til at tage plads i de røde sæder i vores koncertsal. Samtidig er der tale om en ganske særlig koncertaften, som vi gerne vil dele med alle, og derfor har vi helt ekstraordinært valgt at streame live-koncerten digitalt, publikum fra hele verden kan tage del i denne festaften, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester.

Som noget ganske nyt tilbyder Musikkens Hus streaming-billetter til en reduceret pris og giver dermed adgang for publikum fra hele verden, når det begrænsede antal fysiske billetter slipper op.

Ny teknologi skal løfte online-koncerter til nyt niveau

Musikkens Hus har i løbet af nedlukningen haft stor succes med afholdelsen af online-koncerter, og nu tager koncerthuset således skridtet videre og introducerer som de første i Danmark en ny streamingteknologi, der skal forbedre oplevelsen af en livekoncert hjemme fra sofaen.

– Vi ønsker at løfte streamingoplevelsen til et nyt niveau og sætte endnu større fokus på den musikalske oplevelse og ikke mindst det fællesskab, som kulturen skaber, og som vi har savnet under nedlukningen, lyder det fra Andreas Mathew, der er Executive Producer i Musikkens Hus.

Koncertsalen i Musikkens Hus er anerkendt på den musikalske verdensscene for en unik akustisk oplevelse, fordi salens indre vægge er beklædt med akustiske plader med små udspring i amøbeformer, der giver optimal efterklang. Samme oplevelse ønsker Musikkens Hus at give sine streaming-gæster, forklarer Andreas Mathew:

– Derfor har vi taget en ny teknologi i brug, der skal sikre en bedre lydoplevelse, når man som onlinegæst går til koncert i Musikkens Hus. Samtidig tillader formatet at oprette virtuelle rum, hvor man under koncerten kan tale med venner og bekendte. Vi bliver de første i Danmark, der tager teknologien i brug samt de første i verden til at rulle den ud i et stort setup som dette.

Eksklusivt line-up og nye smagsoplevelser venter

Genåbningsaftenen begynder med et brag kl. 19, når Aalborg Symfoniorkester indtager scenen. Her vil

orkesteret bl.a. fremføre ouverturen til operaen ‘Maskarade’ af Carl Nielsen samt Prokovfjevs populære ‘Klaverkoncert nr. 3’ med den armensk-fødte pianist Marianna Shirinyan.

Samme aften kl. 20.30 spiller Aalborg Symfoniorkester endnu en koncert i selskab med stjernen Alex Vargas i en hidtil uset opsætning. Vargas stod også øverst på plakaten i 2020, da Musikkens Hus genåbnede, og her formåede den fremadstormende kunstner i overlegen stil at bevæge publikum til både tårer og eufori.

– Vi er utroligt stolte over, at vi kan præsentere så stærkt og eksklusivt et line-up på det, der bliver en fuldstændig magisk genåbningsaften. Samtidig kan vi slå dørene op til vores nye spisested, restaurant Fauna, efter en omfattende forvandling af Musikkens Spisehus, og der er dermed mulighed for at få en helstøbt oplevelse i gastronomiens og kulturens tegn, lyder det fra Lasse Rich Henningsen.

Praktisk information om de gældende retningslinjer vil blive udsendt til publikum på mail inden koncerterne. Salget af både fysiske billetter og streamingbilletter er begyndt på www.musikkenshus.dk. Streamingbilletterne tilbydes til en pris på ca. 50 kroner (7 EUR).

Åbningskoncerterne 6. maj er startskuddet til en sæson med et bugnende koncertprogram med bl.a. Mads Langer, Annika Åkjær & Malte Ebert, Christopher, Carl Emil Petersen & Marie Key, Verdensballetten, Chris Minh Doky & Cæcilie Nordby samt Barselona & Moi Caprice.

Aalborg Symfoniorkesters sæsonprogram 2021-2022 er desuden snart på gaden, hvor det vil være muligt at købe billetter fra mandag den 17. maj kl. 10.

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren