Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Nørresundby – narkobilist uden kørekort anholdt


Mandag den 23. marts kl. 13:37 blev en 27-årig mand anholdt for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og kørsel uden kørekort. Manden førte personbil ad Anders Mørchs Vej i Nørresundby, da en patrulje besluttede sig for at standse bilen af rutinemæssige årsager.

Den 27-årige mand lagde dog formodentlig mærke til patruljen, da han skiftede plads med sin medpassager inden, at man standsede bilen. Dette snød dog ikke patruljen, der alligevel instruerede den 27-årige mand i at deltage i en narkometertest. Testen gav positivt udslag for, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Derudover observerede patruljen, at manden ikke havde et gældende kørekort.

 

Aalborg Øst – hashpåvirket bilist anholdt


En personbil blev standset til et rutinetjek på Willy Brandts Vej i Aalborg Øst onsdag den 25. marts kl. 00:03. Grundet mistanke til påvirket kørsel blev føreren af bilen, en 26-årig mand, instrueret i at deltage i en narkometertest. Testen gav positivt udslag for, at manden var påvirket af hash. Bilen blev derefter ransaget, og manden blev visiteret.

Manden blev fundet i besiddelse af 10,68 gram hash, og der blev fundet jointskodder i bilens askebærer. Derudover havde manden ikke erhvervet gældende kørekort. Derfor blev den 26-årige mand sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af stoffer, brud på lov om euforiserende stoffer og mangel på kørekort.

 

I Danmark har vi nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken

Nulgrænsen gælder for bl.a.:
Amfetamin (speed).
Kokain.
Cannabis (hash, marihuana, pot).
LSD.
Ecstasy.
Heroin.
Svampe, der indeholder psilocin og psilocybin.
Khat.
Poppers (amylnitrit).
GHB (fantasy).
Morfin.
Metadon.
Benzodiazepiner, der ikke er på recept.

Hvis vi stopper dig og finder tegn på, at du har taget ulovlige stoffer, vil du få taget en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevis.

Klik her for at læse mere om straffen for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer

Kilde: Nordjyllandspoliti

Bilhuset Biersted A/S