Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Aalborg – narkopåvirket bilist forsøgte at køre fra politiet


Mandag den 10. maj ved 01-tiden lagde to betjente fra Nordjyllands Politi mærke til en personbil på Færøgade i Aalborg. En personbil, som de besluttede sig for at standse til kontrol.

Men bilisten efterkom ikke politiets anvisninger, som betjentene forklarer i deres rapport:

”Vi aktiverede udrykningssignalet på patruljevognen, hvorefter bilisten accelererede og forsøgte at stikke af fra patruljen.”

Efter en kort eftersættelse indhentede betjentene den mistænkelige bilist, hvor betjentene undervejs kunne se føreren samt en medpassager på forsædet. Under kørslen så betjentene desuden, at føreren af bilen – 24-årig mand – sprang om på bagsædet af bilen, hvorefter passageren bukkede sig ned, og køretøjet bremsede kraftigt. Betjentene parkerede derfor bag ved bilen og henvendte sig til de to personer.

Grundet mistanke til besiddelse af ulovlig narkotika sigtede politiet de to personer, hvorefter man visiterede dem og ransagede køretøjet. Som følge af ransagning konfiskerede betjentene 0,23 gram kokain og 2 gram hash samt en kniv, der blev fundet i bilens handskerum.

Føreren af bilen oplyste uopfordret, at stofferne tilhørte ham, men nægtede at kende til kniven. En narkometertest viste dertil, at føreren tilsyneladende var påvirket af kokain og hash under kørslen. Ved et opslag i politiets systemer kunne betjentene også se, at føreren af bilen var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere hændelse.

Da passageren ikke havde noget af politimæssig interesse på sig, frafaldt sigtelsen om besiddelse af ulovlige stoffer.

 

Føreren af bilen, derimod, blev sigtet og anholdt for følgende lovovertrædelser:

  • Besiddelse af ulovlig kniv
  • Kørsel under påvirkning af narkotika
  • Kørsel i frakendelsestiden
  • Mangel på agtpågivenhed
  • Mangel på at efterkomme politiets anvisninger
  • Kørsel uden brug af sikkerhedssele

Den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg – indbrud i lejlighed


Et maleri, mærkevarer i form af jakker, tasker og en orange cykel – dét var blandt de stjålne genstande, da en indbrudstyv slog til på Parkvej i Aalborg lørdag den 8. maj kl. 03:00-11:00.

Indbrudstyven brød her ind i en lejlighed ved at bryde hoveddøren op, hvorefter man gennemrodede lejligheden for værdier. Der var tydelige tegn på, at gerningsmanden bevægede sig gennem alle rum på nær badeværelset.

 

Har du set mistænkelig færden på Parkvej i Aalborg? Kontakt politiet på tlf. 114

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren