Hotel Phønix
Springeren
Staudemarken
Printereksperten

Svampe-workshop i Vildmarkscentret

Fra nær og fjern havde naturentusiaster taget turen til Nols sø i Saltum, hvor Vildmarkscentret atter lykkes med at skabe rammen om et spædende event.

På dagen mødtes eksperter i svampevækst, Kyle and Carlos Lopez fra Mycopraxis i København og Carsten Leithoff fra Berlin med Vildmarks-Jon. Sammen leverede de et meget levende undervisningsforløb hvor der var tilrettelagt både svampejagt, erfaringsudveksling og videndeling i en inspirerende workshop.

Svampe studeres i både skovbund og trætoppe

Mens vejret var perfekt med masser af solskin fra start til slut, holdt deltagerne intenst fokus på praksis og lod sig kun løsrive, da der var indlagt pause til at nyde en tysk traditionel og veltilberedt svampe-gulasch. Herefter blev der serveret kage og cowboykaffe ved bålet, hvorefter der igen var fokus på videndeling og workshop med deltagerne egen eksperimenteren med svampevækst.

Chagasvampen der gror på birketræerne

Chaga, tøndersvampe, kantareller, rørhatte, Judasører, birkeporer, blækhat, ja navnene er mange. Der blev vendt mere en 30 svampearter. Men det der særligt optog folk var svampenes anvendelse og spiselighed. I begrænset omfang kender vi måske alle de fanatiske svampe der omgiver os, særligt i efteråret, hvor høsten er bedst. De fleste kender kantereller og fluesvampe, men ofte begrænses anvendelsen af frygten for at tage fejl. Efter workshoppen havde flere mere end rigelig inspiration til at videreformidle svampenes anvendelse til både at lave mad,  og varme helsedrikke samt farvning af tøj og optændingsmateriale.

Her i selv et lille område ved Nols sø er omgivelserne mangfoldigt beriget af svampe der selv begejstrede de langrejsende svampe-eksperter. Efter sådan en dag i Vildmarkscentret med engagerede folk og velforberedt workshop var både videbegærligheden og smagssanser velstillede.

“Det er virkelig fedt at kunne vise folk, hvilke anvendelsesmuligheder naturen rummer og ikke mindst det at bringe folk sammen fra nr og fjern. Det er meget tilfredstillende at kunne inspirere fold til at “gør det selv” og jeg glæder mig til at følge, hvordan de små vækstområder vil give et udbytterigt svampeafkast i fremtiden, som kan følges her i centret”, siger Vildmarks-Jon.

 

Der hygges om den veltilberedte svampe-gulasch
Fluesvampen

 

 

VILDMARKSCENTRET

Jon Lindberg

| +45 2055 5338| jon@vildmarkscentret.dk |

|Nolsvej 11  | 9490 Saltum |

Se mere her: https://www.facebook.com/aleneivildmarken.dk/?tn-str=k*F

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S