Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Foto: Niclas Jessen

Kontroller afslørede mange fartsyndere

Nordjyllands Politi afholdt fra mandag til onsdag i denne uge og tilsvarende dage i sidste uge intensive færdselskontroller Vendsyssel-området. Samlet set blev det til 50 sager med betingede frakendelser – og én til ubetinget frakendelse.

Det var lokalpolitiet fra Hjørring, der i samarbejde med den operative færdselsafdeling og den kriminalpræventive afdeling afholdt de mange kontroller – primært havde betjentene placeret sig ved motorvej E39. Der var særligt fokus på at måle trafikanternes hastighed via laser. Og det blev altså til 50 sager med betingede frakendelser af førerretten for at køre alt for stærkt samt enkelt sag til ubetinget frakendelse med en motorcykel, som kørte 284 km/t – en sag, som tidligere er omtalt i medierne.

Der blev blandt andet målt billister, der kørte 171, 172, 168 og 190 km/t. Herudover var der rigtigt mange, som blev målt til at køre lige over 160 km/t.

 

Fart er farlig

Men de mange hastighedsager er noget, der giver anledning til panderynker hos lederen af den operative færdselsafdeling, fg. politikommissær Thomas Ottesen. For som han fremhæver:
”Farten er nemlig en af de væsentligste årsager til, at ulykker sker, og at de bliver voldsomme med kvæstede og nogle gange desværre dræbte til følge. Derfor skal vi have farten på de nordjyske veje bragt ned – dét er hovedformålet med vores kontroller.”

En anden ting, der bekymrer fg. politikommissær Thomas Ottesen er gengangerne. En bilist, fx, havde 20 klip i forvejen, og en anden havde en betinget frakendelse af førerretten, og han havde ikke været til den orienterende køreprøve endnu.

”Mange af dem, vi sigtede for fartoverskridelser, havde flere tidligere hastighedssager på samvittigheden,” fastslår Thomas Ottesen.

Opfordring: Sænk farten

Nordjyllands Politi retter en generel appel til trafikanterne om at lette foden fra speederen.

”Det kan godt være, at der i en periode har været færre køretøjer på vejnettet, der kan have fristet nogen til en lidt tungere speederfod, men fart er og bliver farlig. Så vores råd er enkelt: Sænk farten,” opfordrer Thomas Ottesen.

Ud over hastighedssagerne blev det også i forbindelse kontrollerne til flere andre færdselssager bla:  kørsel i frakendelsestiden og kørsel i påvirket tilstand.

Kilde: Nordjyllandspoliti

Bilhuset Biersted A/S