Hotel Phønix
Jutlander Bank
Bøgsted A/S

Barnhjerteligheden’ er navnet på en ny skulptur af kunstneren Henrik Busk Andersen.

Han vil skabe opmærksom på behovet for, at den voksne tager ansvar for og værner om barnet. Særligt det barn, som har behov for en tryg favn at søge ly i. Samtidig vil han midt i en valgkamp råbe os alle op til at tage ansvar: “Børnene – især de udsatte – kommer ikke langt med hvide løgne og valgflæsk!”

‘Barnhjerteligheden’ er navnet på en ny skulptur af kunstneren Henrik Busk Andersen. Han vil skabe opmærksom på behovet for, at den voksne tager ansvar for og værner om barnet. Særligt det barn, som har behov for en tryg favn at søge ly i.
Samtidig vil han midt i en valgkamp råbe os alle op til at tage ansvar: “Børnene – især de udsatte – kommer ikke langt med hvide løgne og valgflæsk!”

Hard core kunstner med bid og kniv
Henrik Busk Andersen er kendt både for sine malerier og skulpturer, som han gerne kalder ‘hardcore kunst’. Tidligere på året skænkede han en skulptur kaldet ‘Vestjyden’ til Struer Kommune, fordi han har følt sig godt modtaget i området, hvor også et galleri forhandler hans kunst. Selv bor og arbejder han i Åbybro, hvor han også har galleri.

En miniature-udgave af skulpturen er siden blevet solgt til fordel for BROEN Struers lokale indsats, som kunstneren havde stor sympati for og gerne ville støtte økonomisk. Miniaturen har været så efterspurgt, at den på et tidspunkt var i restordre, fordi støberen ikke kunne følge med, fortæller Henrik Busk Andersen.
Om sin kunst skriver han: “Mine hardcore malerier er mine aller stærkeste følelser. Den skarpeste tunge. Den største kniv. Mit levende liv. Mit bidrag til kunstens verden.” (fra bogen “to be or not to be hardcore” af Henrik Busk Andersen, udgivet af Galleri Busk Andersen).

Barnhjerteligheden skal favne barnet
Projektet med skulpturen til Struer og successen med at sælge en miniature-udgave for at støtte BROENs arbejde, har fået Henrik Busk Andersen til at tænke stort. Han vil råbe alle voksne i Danmark op og fortælle, at vi har et ansvar for de svage i vores samfund, og at vi skal give af vores overskud, hvis vi kan.
Derfor har han nu skabt en helt ny skulptur, som han vil skænke til støtte for udsatte børn og unges mulighed for at gå til noget godt i fritiden. Som han siger:
“Så går der ild i bålet, og hvis jeg med ‘Vestjyden’ kan samle 100.000 kroner ind på tre måneder, ja så bliver det her jo vildt stort, og ja så bliver det den helt store julegave. Dette projekt er sundt for kunsten, da den her skaber lysten til at købe og lysten til at støtte og dermed gøre en forskel, og det er den revolution, jeg gerne vil stå for!”

Valget er dit!
Om initiativet fortæller Henrik Busk Andersen: “Valget er dit, og sådan har det altid været. I de mange valg og forførelsen af folket, ja der er der et helt andet valg, nemlig at hjælpe barnet gennem kunstkøb. Jeg har valgt at lave en skulptur til BROEN dedikeret til symbolværdien af, hvad BROEN står for: Næstekærlighed og omsorg, når samfundet ikke gør det. Denne står for barnhjertelighed, og det er præcis, hvad den hedder.
Så i det store (folketings-)valg er der kommet endnu et valg, og det er på hjælpen til vores fundament, kaldet børnene, altså disse børn, der selv er uden at være skyld i, at deres forældre ikke har råd til, at de kan være aktive i fritiden som deres kammarater.”

Digt følger med
Ved køb af skulpturen ‘Barnhjerteligheden’ følger et kort med et digt af Henrik Busk Andersen:

“Barnhjerteligheden
Åh mit lille barn, som ikke er mit, men en andens.
Jeg er en hjælpende hånd til dig, fordi jeg ønsker
at være det, og fordi det er min hjertelighed til dig.
Jeg vil bringe denne skulptur hjem som et symbol på
min hjælp, og i skulpturen kan jeg se min gerning
og skimte dig.
Et stort menneske kan hjælpe andre og være i børnenes
højde.”

Forhandlere søges
Henrik Busk Andersen har nu planer om at kontakte detailhandlen som f.eks isenkramkæder og andre forretninger, som vil påtage sig at forhandle skulpturen i den gode sags tjeneste.
Hvis man er interesseret i at høre mere om at forhandle ‘Barnhjerteligheden’ eller om, hvordan den kan købes, kan man kontakte Henrik selv, som har påtaget sig at stå for denne del af projektet.

Kontakt
Henrik Busk Andersen, tlf. 23 40 33 93, mail: buskandersen@gmail.com

Kilde: BROEN Danmark

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig