Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Jutlander Bank
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

3 øger mobildækningen i Aalborg

Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Aalborg med en ny masteposition på Alexander Foss Gade. Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere.

Teleselskabet 3 har fået opsat en ny masteposition på Alexander Foss Gade 16A i Aalborg, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden. Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område. Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier. Og den vil også sikre kapacitet i området omkring Alexander Foss Gade fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger.

Næste skridt: Trådløs fiber

Stadig flere danskere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd. Og med 5G-teknologien lige om hjørnet kommer mobilt bredbånd for alvor til at tage fart som et alternativ til kablet bredbånd og fibernet, lyder det fra 3:

”Vi forventer at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G i løbet af 2021, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet. Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber,” siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

3’s forventninger til den nye teknologi støttes bl.a. af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten ”5G Consumer Potential” fra 2019 spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G. Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt.

3’s netværk dækker 99 % af befolkningen med 4G og består af mere end 2.300 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket. 3 forventer at påbegynde udrulningen af 5G de første steder i landet inden udgangen af i år.

Kilde: 3

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Tømrermester Thomas Aaby