Bosætning Jammerbugt
Springeren
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Pulje til bedre tilgængelighed

Tilgængelighedspuljen i Aalborg Kommune er nu åben for ansøgninger til forbedringer, der skal imødekomme mangfoldigheden.

Sjældent har der været så mange danske turister, som i denne corona-ramte sommer. Mange har holdt ferien hjemme og udforsket naturen og lokale turistattraktioner. Det har øget presset for at gøre vores bygninger og udearealer mere tilgængelige. Nu og frem til 15. september kan man søge om støtte til forbedringer af tilgængeligheden på både byggerier og udearealer i Aalborg Kommunes tilgængelighedspulje.

 

– Jeg er glad for, at vi igen i år har budget til at støtte de projekter i Aalborg kommune, der vil skabe et mere tilgængeligt og ligeværdigt samfund for alle borgere. Og særligt i år, hvor vi jo er flere mennesker herhjemme til at udforske de danske institutioner og naturområder. Corona-situationen har sat tilgængeligheden under pres. De steder, som ikke er imødekommende overfor menneskets mangfoldighed er pludseligt blevet sat under pres, fordi folk gerne vil derhen. Så jeg håber, at folk vil benytte muligheden og ansøge tilgængelighedspuljen, hvis de mener, at der eksempelvis mangler bedre adgangsveje og siddemuligheder på en af vores mange dejlige lokaliteter. Det er vigtigt, at vi skaber adgang for så mange som muligt, siger Jan Thaysen, fungerende rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

 

Fra allergivenlige lokaler til bedre skiltning

Tilgængelighedspuljen udlodder i år 250.000 kroner i mangfoldighedens navn. Projekterne skal minimum have et budget på 5.000 kroner for at komme i betragtning. Der kan søges tilskud på op mod 75% af projektbudgettet. Projektet skal omhandle bedre tilgængelighed for en eller flere brugergrupper og projektet skal være åbent for offentligheden.

 

– Vi ser frem til at få nogle interessante ansøgninger, indenfor både nybyggeri, ombygninger og også gerne til vores udearealer, som jo her under Corona-situationen er kommet endnu mere i spil. Det kan være en udsigtsplatform eller en særlig skiltning, som gør at en oplevelse kan blive særlig unik eller fuldendt. Men det kan også være mødelokaler, der skal gøres allergivenlige, et museum der skal have etableret niveaufri adgang eller et handicaptoilet eller noget helt tredje. Mulighederne er mange, siger Kit Bos, tilgængelighedsrådgiver i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Du kan læse mere om tilgængelighedspuljen på https://www.aalborg.dk/politik/udvalg-raad-og-naevn/udvalg/wwwaalborgkommunedktilgaengelig/tilgaengelighedspulje

Kilde: Aalborg Kommuene

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby