Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

POPULÆR FAMILIEKLUB ÅBNER AFDELING I AALBORG ØST

Den succesrige Hele Danmarks Familieklub slår snart dørene op for nye familier i Aalborg Øst. Landet over er der allerede over 120 familieklubber, og i Aalborg Øst åbner en klub i efteråret. Familieklubben åbner i helt oplagte rammer nemlig i Trekanten, som giver rig mulighed for at samle familier fra hele området. I den forbindelse efterlyses legeglade superhelte, omsorgsfulde madmødre og -fædre og andre fantastiske frivillige, som kan hjælpe med at planlægge og afholde aktiviteter.

 

Ideen er enkel: Ingen børnefamilie skal stå alene. Det er gratis at deltage i Hele Danmarks Familieklub, hvor deltagerne mødes i tre timer hver 14. dag for at spise, lege, hygge sig, danne nye fællesskaber og gensidigt inspirere hinanden.

– Familieklubberne er et trygt rum med nærvær og plads til alle familietyper. Det er så berigende for både familier og frivillige at komme ud over deres vanlige sociale cirkler og møde og spejle sig i nye mennesker, siger national kaptajn Anne Mette Hede Jensen fra Hele Danmarks Familieklub.

Der findes allerede over 120 familieklubber landet over, og nye åbner hele tiden. Både forældre og børn er glade for at komme i klubberne, som er frirum fra hverdagens travlhed. Det viser en ny stor evaluering fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

– Familieklubberne giver et indblik i andres dagligdag. Vi mødes med andre forældre og børn og kan hygge os sammen, dele hverdagens glæder og sorger. Det er fantastisk. Vi har fået åbnet døre til nogle familier, vi ellers ikke ville have kendt. Det er rart, når ens omgangskreds ikke er stor. Ligeledes er alle på samme niveau uanset farve, handicap, status eller andet. Det er super rart, siger en mor, som deltager i Hele Danmarks Familieklub.

Hele Danmarks Familieklub har tidligere eksisteret i Aalborg C, men forårets nedlukning af landet, sætte det fysiske fremmøde på pause og familierne fortsatte med at mødes online. Ved åbningen af en ny familieklub giver det endnu flere familier i Aalborg Øst muligheden for at udvide deres lokale netværk.

Legeglade superhelte og madmødre
Nu er klubben næsten klar til at slå dørene op i Aalborg Øst, så familierne kan mødes. De sidste detaljer skal dog lige planlægges, og klubberne har brug for flere legeglade superhelte, omsorgsfulde madmødre og andre fantastiske frivillige, som vil afsætte tre timer hver 14. dag til at købe ind og planlægge madlavning og aktiviteter i de naturskønne omgivelser. Som frivillig bliver man inviteret til en gratis træningsdag med uddannelse og inspiration fra dygtige fagfolk. Og i familieklubberne lærer de frivillige nye mennesker at kende, får og giver smil på læben samt gør en forskel for børnefamilier i lokalområdet.

Den nye familieklub kommer til at mødes på Trekanten hver anden onsdag kl. 16.30-19.00. Frivillige og familier kan melde sig til familieklubberne på www.heledanmarksfamilieklub.dk eller kontakte projektkoordinator Hannah Tappe Clemmensen på mobil 21 79 23 52 eller e-mail htc@kfumsoc.dk for at høre nærmere.

Klubberne har naturligvis fokus på den aktuelle corona-situation. Deltagerne mødes altid på en måde, så alle kan føle sig sikre. Sker det, at de fysiske familieklubber er nødt til at lukke ned igen, finder man en løsning, så deltagerne stadig kan være sammen – hver for sig.

Fakta om Hele Danmarks Familieklub
Hele Danmarks Familieklub er et civilt samfundsprojekt, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejde med FDF og KFUM-Spejderne. Den A.P. Møllerske Støttefond finansierer hovedparten af indsatsen.

Kilde: KFUM’s Social Arbejde

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren