Hotel Phønix
Springeren
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Foto: Jacob Stage


Vendsyssel Teater præsenterer Romeo og Julie: Hed lidenskab og ultimativ kærlighed

19. november til 19. december 2020 på Vendsyssel Teater:
Vendsyssel Teater præsenterer en ny og musikalsk fortolkning af klassikeren og verdensdramatikkens mest berømte kærlighedshistorie, Shakespeares Romeo og Julie. Musikken er komponeret af Benjamin Koppel og kan fra d. 9. oktober høres via streamingtjenester og købes på cd.

Den 19. november er der premiere på Vendsyssel Teaters store satsning i denne sæson. Med et stærkt cast på scenen og nykomponeret musik og sang, bliver fortællingen om Romeo og Julie udforsket dramaturgisk og udvidet gennem den musikalske bearbejdelse, som Benjamin Koppel har stået for.

Titelrollerne spilles af Reumert-talent Lue Støvelbæk (SkamStormene og tv-serien Badehotellet) og Luise Kirsten Skov (Fakiren fra BilbaoAnnas verden og tv-serien Perfekte Steder).

Med på scenen er både unge og erfarne kræfter, heriblandt den unge sangerinde Molly Koppel, der forestillingen igennem optræder som en ’dødsengel’. Molly Koppel er Benjamin Koppels niece, og hun debuterede med sin egen EP, Waves, i 2019.

Teaterdirektør: ”Nu vil musikken eksistere for altid”
Fra d. 9. oktober kan publikum få en forsmag på forestillingen, da den nykomponerede teatermusik bliver udgivet som album. Benjamin Koppel har ladet sig inspirere af William Shakespeares kærlighedstragedie og replikkernes rytmer og billedsprog. Albummet udgives på CD og bliver tilgængelig på streamingtjenester som Spotify, Apple Music og Tidal.

Vendsyssel Teaters teaterdirektør, Lars Sennels, er meget begejstret for teatrets nye udgivelse.

”Vi er lykkelige over, at vi kan udgive musikken til ’Romeo og Julie’. Benjamin Koppels musik er jazz, når det er bedst. Som komponist har han en stor spændvidde og blander jazzen med strejf af både klassisk musik og cabaret. Vi håber, at hans sange bliver ørehængere, der gør folk nysgerrige på også at se ’Romeo og Julie’ på Vendsyssel Teater,” forklarer Sennels og fortsætter:

”Teatrets kunst er nuets kunst. Så vi er særligt stolte over, at vi nu har sikret, at musikken vil eksistere for altid – også når forestillingen ikke længere spilles.”

Hvad gør en ung kvinde, når hendes familie modsætter sig hendes kærlighed og lykke?
Romeo tilhører slægten Montague, og Julie er af slægten Capulet. Deres to familier bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forgæves forsøger at få dem til at slutte fred.

Julies kærlighed til Romeo kræver et oprør mod forældrene. Hun er villig til at ofre alt for den ultimative kærlighed, og dette får fatale og uforudsigelige konsekvenser for hende selv og Romeo.

Den brusende og lidenskabelige kærlighed mellem Romeo og Julie er præget af ungdommeligt hastværk. Deres overilede beslutninger fortolkes og forstærkes af Benjamin Koppels nykomponerede musik, bl.a. med en sang som ’Den, der løber, snubler let’. Omvendt fastfryses sorgen over den unge død i en sang med titlen ’Som alt for tidlig rimfrost’.

Forestillingen er ikke en musical, men en musikalsk fortolkning af Shakespeares tragedie, hvor musikkens rolle er at forstærke stemningen i skuespillet – og hvor sangerinden har rollen som en dødsengel, der kommenterer karakterernes følelser.

Instruktør Rune David Grue og scenograf Mie Riis har sammen med Benjamin Koppel skabt et nyt univers for den dramatiske fortælling i Vendsyssel Teaters store, runde sal, hvor Veronas hede, intense og voldsomme liv udspiller sig. Rune David Grue har bl.a. instrueret Hærværk (Det Kongelige Teater, 2014), West Side Story (Aalborg Teater og Aarhus Teater, 2018) og senest Rædsel på Teater GROB (2020).

’Romeo og Julie’ (15 år+) har premiere den 19. november og spiller frem til den 19. december i Vendsyssel Teaters Store Sal. Mandag-fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15.00. Dog tirsdag 24. november og tirsdag 8. december kl. 14.00. Forestillingen er støttet af Augustinus Fonden, Aage Johanne Louis-Hansens Fond, ENV-’Fonden’ og Sparekassen Vendsyssels Fond.

Se mere om forestillingen og de medvirkende på www.vendsyssel-teater.dk.

Medvirkende
Romeo: Lue Støvelbæk
Julie: Luise Kirsten Skov
Lorenzo: Hans Holtegaard
Julies amme: Lone Rødbroe
Hr. Capulet: Michael Brostrup
Mercutio: Simon Kongsted
Benvolio: Søren Højen
Fru Capulet: Sara Marie Maltha
Fyrsten af Verona: Jørgen Bing
Paris: Mathias Bøgelund
Tybalt: Nicklas Søderberg Lundstrøm
Sangerinde: Molly Koppel

Holdet bag
Tekst: William Shakespeare
Oversættelse: Niels Brunse
Instruktion: Rune David Grue
Scenografi: Mie Riis
Musik: Benjamin Koppel
Lysdesign: Clement Irbil
Dramaturgi: Anne Middelboe Christensen

Kilde: HAVE

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Tømrermester Thomas Aaby