Hotel Phønix
Springeren
Staudemarken
Printereksperten

Nyt partnerskab mellem forskningsprojekt på Aalborg Universitet og nordjysk virksomhed skal skabe innovation indenfor IoT og Industri 4.0

Der er store forventninger til det partnerskab, som AAU-projektet Innovation Factory North (IFN) har indgået med nordjyske Xtel Wireless, der skal skabe innovation for begge parter, erhvervsrelevante eksperimenter i laboratorierne på Institut for Materiale og Produktion og nye forretningsmuligheder indenfor Industri 4.0.

Der er allerede taget hul på sparringssamarbejdet mellem Innovation Factory North (AAU) og udviklingshuset Xtel Wireless, der er førende inden for udvikling af IoT-produkter (Internet of Things). Partnerskabet skal bidrage til forskningen i, hvordan nye og smarte teknologier implementeres i en produktionsvirksomhed med fokus på at opnå det fulde potentiale af Industri 4.0.

Partnerskabet er det første ud af 10 af sin slags, som Innovation Factory North vil indgå i løbet af projektets 3-årige periode. Der ses mange muligheder og værdier i samarbejdet fra begge parters side, og forventningerne til vidensdeling og resultater er store.
Den nye samarbejdsform er en inspirations- og sparringsplatform, hvor viden, udvikling, teknologi, innovation og implementering deles mellem de parterne. Man ser også partnerskabsmodellen som en ny og bredere platform for udvikling af ny teknologi i Nordjylland, hvor AAU stiller et samarbejdsmiljø til rådighed, og hvor nordjyske virksomheder kan mødes, udvikle ny teknologi med adgang til den viden og de ressourcer, som findes på AAU.

”Vi vil være et samlingspunkt for de kompetencer, der er i Nordjylland inden for Smart Production. Vores partnerskab med Xtel Wireless er med til at inspirere vores forskning. Projektets rammer og vores faciliteter giver mulighed for at arbejde og afprøve teknologier på tværs ift. implementering af Smart Production”, siger lektor og projektleder, Astrid Heidemann Lassen fra Institut for Materialer og Produktion på AAU.

EN NY PLATFORM FOR INNOVATION I NORDJYLLAND

Samarbejdet med AAU åbner dørene til nogle omgivelser, hvor Xtel Wireless har mulighed for at afprøve nye systemer og teste skalerbarheden og forretningspotentialet i produkterne. Det giver også en god mulighed for sparring med Innovation Factory Norths andre samarbejdspartnere.
”Partnerskabet med AAU har en stor værdi for os ved Xtel Wireless. Vi kommer tættere på den viden, man har på AAU, men vi kommer også tættere på de mange dygtige og lokale kompetencer, der er i Nordjylland. Innovation Factory Nord giver os alle en fælles neutral arena, hvor ideer kan udveksles og afprøves”, siger Mogens Durup Nielsen, der er salgsdirektør i Xtel Wireless.

UDVIKLING KRÆVER NYE TALENTER

Ud over et nært og forpligtende samarbejde med AAU og mulig sparring med andre virksomheder, giver samarbejdet mellem Innovation Factory North og Xtel Wireless også anledning til at inkludere studerende på Institut for Materiale og Produkt i en række aktuelle cases. I takt med at den teknologiske udvikling stormer derudad, bliver dygtige og kompetente ingeniører også mere eftertragtede. Derfor er det vigtig for en virksomhed som Xtel Wireless at være synlige for de nye talenter, og vise hvilke projekter, som der arbejdes med i hverdagen.
”Vi skal fastholde de nye kompetencer lokalt, men det kræver, at vi er synlige, for at vi kan tiltrække de nye talenter til de små og mellemstore nordjyske virksomheder frem for de traditionelle store ingeniørvirksomheder, som er velkendte for de studerende. I vores partnerskab med Innovation Factory North, håber vi på at åbne de studerendes øjne for de karrieremuligheder, som findes her i Nordjylland, samt vise den udvikling, man kan opleve i en lokal udviklingsvirksomhed”, tilføjer Mogens Durup Nielsen.

Kilde: Xtel Wireless

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S