Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Aalborg Kommune har gennemført en konkurrence og præsenterer nu en visionær helhedsplan for strækningen fra Nytorv til Nordkraft.

 

Tre prækvalificerede teams har deltaget i konkurrencen om at omdanne den centrale strækning. Et hold bestående af rådgivningsfirmaet COWI, arkitektfirmaet COBE og ÅF – Lighting er med deres bud på en ny helhedsplan udpeget som vinder af konkurrencen.

 

“Vores fokus har været på at skabe en attraktiv og sammenhængende strækning, der tager højde for byens karakteristika undervejs; at give forbindelsen fra Nytorv til Nordkraft en ny, klar identitet samtidig med, at de eksisterende byrum integreres.” –  ­udtaler Projektleder Peter Fenger på vegne af teamet.

 

Rådmand Hans Henrik Henriksen fortæller, at den nye helhedsplan understøtter Midtbystrategiens mål om at skabe en grøn og oplevelsesrig bymidte:

 

“Strækningen er en vigtig del af byens kerne og projektet følger op på omdannelsen af Budolfi Plads og Nørregade. Samtidig er Plusbussen undervejs i midtbyen, så området som helhed får virkelig et løft.”

 

Også fra detailhandlens side bliver transformationen budt velkommen. Direktør for Aalborg City Flemming Tingbak udtaler:

 

“Det er fantastisk, at byens hjerte nu bliver sat i stand. Omdannelsen, der binder Nytorv til Nordkraft sammen, understøtter vores vision om, at shopping og kultur skal gå hånd i hånd.”

Projektfremvisning

Aalborg Kommune inviterer til præsentation af projektet mandag den 28. oktober kl. 12.00 – 14.00. Turen er gratis og uden tilmelding. Vi mødes på Nytorv, foran Spar Nord, hvor Rådmand Hans Henrik Henriksen byder velkommen og Projektleder Jakob Nielsen fra Aalborg Kommune fortæller om projektets visioner langs strækningen.

Se kort over strækningen lavet af  ‘Arkitektfirmaet COBE’.

Tidsplan

Omdannelsen af strækningen kommer til at ske i en række etaper; projektering af strækningen er allerede i gang.

Det forventes at ledningsarbejderne går i gang i starten af 2020, og at den første etape, som omfatter strækningen af Nytorv fra Østerågade til Braskensgade, står færdigt allerede i slutningen af 2021.

 

Baggrund

Find mere information om projektet på www.aalborg.dk/nytorvtilnordkraft.

Kilde: Aalborg Kommune

DN Isolering
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby