Hotel Phønix
JobConnection
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev
Iværksætterfremgang skaber optimisme i Aalborg
Et godt tredje kvartal er med til at opveje for første halvårs tilbagegang i antallet af nyetablerede virksomheder for 2020.
I tredje kvartal oplevede Aalborg Kommune for første gang i år en positiv udvikling i antallet af nyetablerede virksomheder over længere tid. Det kommer efter et første halvår af 2020, som var præget af coronanedlukning og dermed en nedgang i antallet af nye CVR-numre.

 

Det viser nye tal fra BusinessAalborg.

 

Der er gennem juli, august og september kommet 469 nye virksomheder til, hvilket svarer til en stigning på tre procent i forhold til samme periode sidste år.

 

Figur: Udvikling i nye CVR-numre i Aalborg Kommune, januar til september

Kilde: Bismode/NN Erhverv

 

De tal skaber glæde hos erhvervsservicechef i BusinessAalborg, Lone Borg.

 

– Tallene stemmer fint overens med interessen for vores fysiske og digitale tilbud i Startup Café Aalborg gennem tredje kvartal. Der har været en øget iværksætterlyst på det seneste, og vores konsulenter har oplevet en fornyet energi i vores lokale iværksættermiljø, siger hun.

 

– Udviklingen betyder også, at vi henter en smule ind på det manglende antal nyetablerede virksomheder fra starten af året. Det er essentielt for erhvervslivet generelt i Aalborg, at der produceres nye idéer og initiativer, tilføjer Lone Borg.

 

Juli måned var den første til at vise fremgang i år, mens yderligere positiv udvikling i september sikrede en overordnet fremgang for hele tredje kvartal i Aalborg Kommune.

Erhvervsservicechef Lone Borg glæder sig over stigningen i antallet af nye virksomheder. Foto: Aalborg Kommune
Den lokale udvikling skal også ses i lyset af en national fremgang på nye CVR-numre. Den ligger nemlig på otte procent, hvilket især løftes af Aarhus og Københavns kommuner.

 

Figur: Udviklingen i nye CVR-numre i Danmarks største byer, 3. kvartal 2019 sammenlignet med 3. kvartal 2020

Kilde: Bisnode/NN Erhverv

 

Aarhus har en udvikling på 22 procent i tredje kvartal, mens København er på 13 procent i forhold til samme periode sidste år. I Odense er der, ligesom i Aalborg, en udvikling på tre procent.

 

– Vi ser ofte – både på godt og ondt – at udviklingen i landets to største byer er en god indikator for, hvor vi er på vej hen. Derfor er det et godt tegn for de kommende måneder i Aalborg, hvor vi håber på at gøre op for mere af den tilbagegang, som vi oplevede i starten af året, siger Lone Borg.

 

Fra januar til september har Aalborg oplevet en overordnet tilbagegang i nye CVR-numre på 14 procent. Der er i alt registreret 1.383 nye virksomheder i kommunen frem til udgangen af september i år.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S