Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
Hjallerup VVS

De to store danske idrætsorganisationer DGI og DIF har en fælles vision om, at 75 procent af befolkningen skal være idrætsaktiv i 2025 – og det støtter Himmerland Boligforening aktivt i forbindelse med sin 75 års jubilæumsmarkering i hele 2019.

”Vi hverken kan eller vil tvinge nogen ind i idrætsforeninger, men vi vil rigtig gerne gøre en ekstra indsats for, at blandt andre vores omkring 15.000 beboere bevæger sig. Derfor inviterer vi stort set hver uge resten af året til gratis guidede gåture med indbygget historiefortælling. Et aktuelt eksempel er, når Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og jeg 3. juni kl. 17 fører an i en cirka tre kilometer lang gåtur i det østlige Aalborg, hvor vi ikke mindst vil fortælle om, hvorfor der ikke er nogen ghettoer i denne bydel. Eller for den sags skyld nogen andre steder, hvor vi har afdelinger”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

De øvrige gåture bliver gennemført af boligforeningens såkaldte gå-ambassadører, der vil fortælle om fortid, nutid og fremtid i de mange områder, hvor Himmerland Boligforening har afdelinger.

Himmerland Boligforenings jubilæumsgåture er en del af projektet ”Bevæg dig for livet”, der har som mål, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025.

”Der er tale om den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, hvor Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI i fællesskab investerer næsten 200 mio. kr. i at danskerne bevæger sig”, fortæller Ole Nielsen. Og han uddyber:

”Der er fra initiativtagernes side blandt andet fokus på badminton, cykling, floorball, håndbold, løb, tennis, kano, kajak, fodbold og fitness, men man inddrager også idræt for seniorer, foreningsudvikling, kommunesamarbejde og bevægelse i folkeskolen. Og da vi mener, at det er vigtigt, at også vores beboere bevæger sig, investerer vi gerne ressourcer i de mange lokale gåture, der skal bringe mindst 1.000 beboere og andre interesserede ud på tur.”

Tilmelding til gåturen med borgmesteren kan ske på https://himmerland.nemtilmeld.dk/9/.

 

Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
Hjallerup VVS