Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

E45 Aalborg – færdselsuheld mellem to varebiler


Fredag den 1. november kl. 11:50 skete et færdselsuheld i Limfjordstunnelen på E45 i Aalborg. To varebiler kom kørende efter hinanden i 2. vognbane i tunnelen i nordgående retning. Den forreste varebil bremsede, og føreren af den bagerste varebil bemærkede det for sent, hvorfor føreren af den bagerste varebil påkørte den forreste bagfra. Heldigvis var der kun ringe materiel skade i uheldet, og ingen personer led skade.

Aalborg C – flere spritbilister sigtet og anholdt


Der var flere hændelser med spritbilister henover weekenden, herunder et færdselsuheld grundet spritkørsel.

På Vesterbro i Aalborg C lørdag den 2. november kl. 01:22 blev en personbil standset til et rutinetjek. Føreren af bilen, en 35-årig mand, blev instrueret i at deltage i en alkometertest, hvilket han gjorde. Testen viste, at manden havde en promille over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

På Limfjordsbroen i Aalborg blev en anden personbil også standset. Det skete lørdag den 2. november kl. 04:31, hvor en 21-årig mand blev standset til et rutinetjek. Ved patruljens henvendelse til manden var det tydeligt, at han var påvirket af spiritus. En alkometertest understregede, at hans promille var over de tilladte 0,5. Han blev derfor også sigtet og anholdt for spritkørsel.

Hvor stor er bøden for spritkørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:
Lad os sige, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Så får du ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.
Oven i det skal du gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.
Læs mere om, hvordan du kan hjælpe med at stoppe spritkørsel her: sikkertrafik.dk/…/stop-spritkørsel

Kilde: Nordjyllandspoliti.dk

Folmer Olsen
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby