Hotel Phønix
Springeren
AKKC
Vejgaard sten og krystaller

Aalborg – spritbilist i Borgergade sigtet og anholdt

På Borgergade i Aalborg blev en personbil standset til et rutinetjek lørdag den 7. december kl. 05:50.

Ved henvendelse til føreren af bilen, en 20-årig mand, fattede patruljen hurtigt mistanke til, at manden var påvirket. En alkometertest viste, at manden havde en promille på 0,8.

Han blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel.

Derudover viste det sig, at manden ikke havde førerret til personbil. Han blev derfor ligeledes sigtet for kørsel uden førerret.

Hvornår må du køre bil efter at have drukket alkohol?

Det tager lang tid for leveren at nedbryde alkohol i kroppen, og du kan ikke speede processen op.

Vi anbefaler, at du maksimalt drikker én genstand, hvis du skal køre hjem. Vælger du fx at feste igennem, anbefaler vi, at du tidligst kører bil igen om eftermiddagen næste dag. Her kan du læse et eksempel på forbrændingstider.

Lad os regne på det: Vi antager, at du er en mand på 80 kg. Du er til fest og drikker:

Velkomstdrink: 1 genstand.
Forret: 2 genstande.
Hovedret: 3 genstande.
Dessert: 1 genstand.
Kaffe: 1 genstand.
Efter middagen og frem til natmad: 6 genstande.
I alt: 14 genstande.

Forbrændingen går først rigtigt i gang efter ca. 45 minutter. Herefter forbrænder du ca. 1 genstand for hver time og 15 minutter. Det betyder, at du fra kl. 19.45 til 03.00 (7,25 timer) forbrænder 5,8 genstande (7,25:1,25=5,8).

Kl. 8.00 næste morgen henter du rundstykker. Der er nu gået yderligere 5 timer, og du har forbrændt 4 genstande mere (5:1,25=4).

I alt har du altså forbrændt 9,8 genstande (5,8+4) kl. 8 om morgenen. Det svarer til, at du stadig har en promille på 0,93.

Læs mere om spritkørsel og straffen for det her: sikkertrafik.dk/…/stop-spritkørsel

Nørresundby – påvirket bilist anholdt for flere lovovertrædelser


På Sundsholmen i Nørresundby blev en personbil standset lørdag den 7. december kl. 03:58, da bilen, ifølge en patruljes iagttagelse, kørte usikkert. Ved henvendelse til føreren af bilen, en 28-årig mand, fattede patruljen mistanke til, at manden var påvirket. En narkometertest viste, at manden var påvirket af kokain og amfetamin.

Manden blev derfor sigtet og anholdt for kørsel med euforiserende stoffer i blodet. Derudover viste det sig, at manden kørte uden førerret i et uindregistreret køretøj uden forsikring, der desuden havde stjålne nummerplader.

Den 28-årige mand blev derfor ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, tyveri af nummerplader, kørsel i køretøj uden forsikring og kørsel i uindregistreret køretøj.

Sådan er straffen, hvis du kører med ulovlige stoffer i blodet

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Du skal desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Læs mere om straffen for kørsel med stoffer i blodet her: .sikkertrafik.dk/…/ulovlige-stoffer

Aalborg – musik til ulempe dæmpet af patrulje


På Norgesgade i Aalborg blev der søndag den 8. december kl. 02:37 anmeldt musik til ulempe. En mand i 20’erne anmeldte, at der blev spillet meget høj musik til stor gene for nabolaget.

Der blev derudover smækket med døre. En patrulje ankom til stedet, hvor de instruerede de pågældende beboere i at skrue ned. Der faldt derefter tilsyneladende ro på i området.

Kilde: Nordjyllandspoliti.dk

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S