Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Nørresundby – 44-årig mand anholdt for spirituskørsel


På Sundsholmen i Nørresundby blev en varebil standset til et rutinetjek lørdag den 30. november kl. 02:55. Føreren af bilen var en 44-årig mand. Patruljen henvendte sig til manden, hvor de hurtigt fik indtrykket af, at han var påvirket. En alkometertest viste, at mandens promille var over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

 

Aalborg – spritbilist kørte ud for ubetinget vigepligt


I Aalborg skete et færdselsuheld mellem to personbiler lørdag den 30. november kl. 06:44. Ved et kryds overså part 1 part 2s personbil, hvorfor part 1 kørte ud for ubetinget vigepligt. Part 2 kørte derfor ind i siden på part 1, som blev slynget rundt på grund af kollisionen.

En ambulance såvel som en patrulje ankom hurtigt til stedet. Her kunne de konstatere, at part 2s personbil modtog mindre materielle skader, mens part 1s blev totalskadet. Heldigvis var der ingen personskade i uheldet. Part 1, en mand i 30’erne, erkendte selv, at han var påvirket af alkohol, da han aftenen forinden havde drukket.

En alkometertest viste, at mandens promille var over de tilladte 0,5. Derudover blev manden testet for påvirkning af euforiserende stoffer. Testen gav også her udslag. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel, kørsel med stoffer i blodet og brud på færdselsloven.

 

Hvornår må du køre bil efter en fest?

Det tager lang tid for leveren at nedbryde alkohol i kroppen, og du kan ikke speede processen op.

Vi anbefaler, at du maksimalt drikker én genstand, hvis du skal køre hjem. Vælger du at feste igennem, anbefaler vi, at du tidligst kører bil igen om eftermiddagen næste dag. Drikker du aftenen forinden, kører du nemlig stadig spritkørsel, hvis du kører om morgenen dagen derpå.
Læs mere på: sikkertrafik.dk/…/stop-spritkørsel

Kilde: Nordjyllandspoliti.dk

Bilhuset Biersted A/S