Springeren
Staudemarken

Foto: Aalborg-træner Gordon Dahl (nummer to fra venstre) hyldes som Årets Travtræner i Danmark 2019 – fotograf Lasse Jespersen

Otte af i alt 13 travsportspriser gik til Nordjylland ved Trav- og Galopsportens Galla.

 

Det udviklede sig til en ren nordjysk jubelfest, da Hermans, Tivoli Friheden i Århus lørdag dannede rammen om den samlede hestevæddeløbssports prisuddeling, Trav- og Galopsportens Galla 2019.

13 travsportspriser skulle uddeles, og hele otte gange blev nordjyske aktive kaldt på scenen for at lade sig hylde.

Især Aalborg-træner Gordon Dahl havde en forrygende aften. Selv vandt han den helt tunge pris som Årets Travtræner, men hans vinder af Dansk Trav Derby, Dumbo, blev kåret til Årets 4-åring og stortalentet Fossa til Årets 2-åring. Imponerende høst af en træner, der langt fra driver en af landets største trænerstalde.

»Når vi står her i januar, så er det klart, at målet er at gøre det bedre i 2020 bedre end 2019. Jeg ved godt, at det er meget vanskeligt og måske utopi, men det er målet og så tager vi den derfra,« lød det fra Gordon Dahl.

Hjallerup-hesten Slide So Easy hentede akkurat som sidste år to priser. Først blev den kåret som Årets Ældre Hest og dernæst Årets Hest i Danmark uanset alder. Baggrunden var en perlerække af toppræstationer kulminerende med oktober måneds sølvmedalje ved VM i USA, der sikrede ejerkredsen en præmie på 1,6 mio. kr.

Lindhardt Jensen fra Mariager var den sidste weekend i august en mulespids fra at få drømmen om en dansk derbysejr indfriet og kort tid efter klarede han som den første danske amatørtræner nogensinde at kvalificere en hest til Europaderbyet. De to præstationer var medvirkende til, at Lindhardt Jensen for andet år i træk vandt prisen som Årets Travamatørtræner.

De resterende nordjyske priser gik til Marita Berg som Årets Travkomet og Marianne Mechlenburg som Årets Montérytter (ridetravrytter, red.)

Man har mulighed for at møde de nordjyske prisvindere, når de hyldes i forbindelse med Racing Arena Aalborgs løbsdag fredag den 31. januar. Løbsdagen indledes kl. 15.45.

Kredsen omkring Slide So Easy. Med på scenen er også den legendariske Taroks kusk, Jørn Laursen (nummer fire fra venstre), der uddelte prisen som Årets Travhest i Danmark 2019.

De nordjyske prisvindere:

Årets 2-åring: Fossa (ejet af Stutteri Disney og trænet af Gordon Dahl)

Årets 4-åring: Dumbo (ejet af Stutteri Disney og trænet af Gordon Dahl)

Årets Træner: Gordon Dahl

Årets Ældre Hest: Slide So Easy (ejet af Team Clemmensen og Christensen I/S)

Årets Hest: Slide So Easy (ejet af Team Clemmensen og Christensen I/S)

Årets Amatørtræner: Lindhardt Jensen

Årets komet: Marita Berg

Årets Montérytter: Marianne Mechlenburg

Kilde: Dansk Hestevæddeløb/ Fotograf Lasse Jespersen

Bilhuset Biersted A/S