Bosætning Jammerbugt
JobConnection
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Aflysning af Hjallerup Marked koster Hjallerup Idrætsforening 900.000 kr. – men det er desværre også en afspejling af virkeligheden i hele Danmark. Derfor haster det med handling fra kulturministeren, hvis vi skal bevare disse traditionsrige fællesskaber og mange andre værdifulde foreninger og aktiviteter.

Det er ikke bare i Hjallerup, at den lokale idrætsforening mister store penge på aflysningen af Hjallerup Marked. Kultur- og Idrætsdanmark bløder voldsomt over hele landet – og derfor haster det, hvis corona-krisen ikke skal slå aktiviteter og organisationer i hele idræts- og kulturlivet ihjel på en måde, så de helt forsvinder. Og dermed gør lokalsamfund over hele Danmark fattigere på oplevelser og fællesskaber.

Små – såvel som store – foreninger i både by og land er sendt til tælling. For det er nemlig både store og små aktiviteter og arrangementer, der bliver aflyst. Og det koster ikke bare her og nu i forbindelse med de aktiviteter, der aflyses. De aktiviteter, som aflyses, finansierer jo rigtig meget af det forenings- og kulturliv, der sker i hele Danmark året igennem. Derfor haster det virkelig med, at kulturministeren får samlet partierne om forhandlingsbordet og får skabt en redningspakke til Kultur- og Idrætsdanmark.

Aflysningen af Hjallerup Marked koster Hjallerup Idrætsforening 900.000 kroner. Det betyder jo, at de lige pludselig ikke har finansiering til rigtig mange af de aktiviteter, der sker i lokalsamfundet. Men det er jo ikke en bare Hjallerup-historie, men kun et eksempel på, hvad der sker i hele Danmark lige nu. Og kulturministeren har desværre – indtil videre i hvert tilfælde – ikke været lydhør.

Derfor frygter jeg virkelig, at der er rigtig mange aktiviteter og organisationer, som vi kommer til at sige varigt farvel til. Det er idrætsstævner og andre sportsbegivenheder, festivaler, markeder, koncerter og meget andet, som skaber oplevelser og fællesskab i byer i hele Nordjylland og hele Danmark. Og det skærer dybt i et liberalt hjerte!

En redningspakke haster, kulturminister.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S