Nordjysk ride- og Islænderudstyr
JobConnection
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

Siden starten af marts har de danske myndigheder iværksat omfattende tiltag for at undgå  smittespredning af Corona virussen. Dette har i den grad vendt vores hverdag på hovedet. En  hverdag med afstand fra familie, venner og kollegaer, betyder, at mange er alene og føler sig  ensomme. Som følge heraf har den digitale platform Boblberg.dk oplevet en stor stigning af  brugere, der søger nye virtuelle fællesskaber på platformen.  

År 2020 blev i den grad ikke, som vi havde forventet. Året blev vendt op og ned, da  coronapandemien for alvor gjorde sit indtog i Danmark tidligere på året. Med ét slag fik mange  nye betingelser – nogle har været på arbejde, andre har arbejdet hjemmefra, nogle selvstændige  har måtte kaste håndklædet i ringen, nogle har været, og er stadig, isoleret fra venner og familie  og mange er desværre også blevet fyret fra deres højtelskede jobs. Alt sammen pga. coronakrisen,  der i den grad har medbragt store konsekvenser for samfundet. En krise, der også medfører store  konsekvenser for vores sociale liv, der bl.a. får os til at føle os mere ensomme og alene. Og netop  dét har den digitale fællesskabsplatform www.boblberg.dk i den grad kunne mærke på aktiviteten  af brugere, der søger nye virtuelle fællesskaber. 

Ensomhed har altid været et udbredt problem, men coronakrisen har fået os til italesætte  samfundsproblemet, da der pludselig er mange flere, der føler ensomhed. Siden Covid-19 pandemien kom til Danmark i foråret, er trafikken på Boblberg.dk kun blevet større. Mere end  60% flere besøgende og tre gange så mange beskeder er blevet sendt under Corona sammenlignet  med samme periode sidste år. Dette viser i den grad den store efterspørgsel på digitale  fællesskaber og bekæmpelse af ensomhed under pandemien, hvoraf mere end 80.000 nye  medlemmer har oprettet sig på Boblberg.dk siden Corona brød ud i foråret.  

– ”Emnerne, som topper i denne tid, er lidt anderledes, end hvad vi normalt ser, da fysisk kontakt  ikke er muligt i samme grad som normalt. Skrivevenner, pennevenner, nogle at tale med i telefon  eller på video, gaming og generelt ensomhed og isolation fylder meget for brugerne”, fortæller  Rasmus Stæhr, der er medstifter af Boblberg.dk. 

At Boblberg.dk er for alle, der har lyst til at blive en del af et fællesskab, understreger tiden under  coronakrisen også. Det er nemlig alle brugere, både mænd og kvinder i alle aldre fra 15 år op til 96 år, der har gjort brug af den virtuelle platform. Herunder ses et udsnit af de mange brugere, der  har haft stor gavn af Boblberg.dk under coronakrisen: 

Fandt både gamle kammerater og  nye veninder 

Coronatiden med nedlukninger og  ingen sociale arrangementer har gjort  flere mennesker mere ensomme, og  en af dem det har påvirket, er  Pernille. Hun opdagede Boblberg på  nettet og blev straks nysgerrig på den  digitale platform. 

I dag har hun fundet tre gamle  kammerater og to nye veninder at ses  sammen med, som hun er blevet  meget glad for. 

Fik kontakt til andre mennesker i en  hård og sygdomspræget hverdag At gå fra en meget aktiv hverdag, til  lige pludselig at blive ramt af en  alvorlig og hæmmende bindevævs sygdom, var en utrolig hård  omvæltning for Bo. Grundet Corona  og hans alvorlige sygdom var Bo  ekstra udsat, hvilket prægede hans  ellers førhen aktive hverdag, og nu  måtte han isolere sig derhjemme. På  Boblberg fandt han nogle at skrive  med, og det har medført meget  positivt i hans hverdag.  

Begge over 80 år, men har fundet et  nyt venskab i hinanden  

Sara og Grethe er et godt stykke op i  80’erne, og de stiftede for nyligt  begge bekendtskab med Boblberg. De  søgte begge efter selskab, da alt blev  lukket ned under coronaudbruddet. I dag har de mødtes blot tre gange,  men snakken går lystigt hver gang. Jo  mere de taler, jo mere går det op for  dem, hvor mange ting de egentlig har  tilfælles. 

Da efterspørgslen på digitale fællesskaber har været, og stadig er, stigende under  coronapandemien, har Boblberg sammen med Røde Kors udviklet www.SnakSammen.dk. Her kan  brugere tale med en frivillig samtaleven fra Røde Kors gennem et videoopkald, hvor man kan tale  om vigtige, sårbare eller hyggelige emner, alt efter hvad man ønsker. På nuværende tidspunkt har  der været mere end 3.000 samtaler på SnakSammen.dk. 

FAKTA BOKS 

Boblberg.dk er en digital fællesskabsplatform med mere  

end 325.000 brugere. Her kan man finde andre med fælles  

interesser og oplevelser, helt gratis.  

Find nogle at tale om svære emner med, digitale  

fællesskaber, nye netværk og meget mere.  

Se mere på https://boblberg.dk/

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby