Bosætning Jammerbugt
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

Foto: Peter Sørensen


 

Bliv Røde Kors-indsamler søndag den 4. oktober

Tag en ven, et barn eller et barnebarn under armen, og meld dig som indsamler for Røde Kors. Sådan lyder opfordringen fra Dorthe Møller Søndergaard, der er ansvarlig for indsamlingen i Aalborg.

Søndag den 4. oktober samler Røde Kors ind til dem, der har allermest brug for det. Og indsamlingsleder Dorthe Møller Søndergaard håber, at borgerne i Aalborg vil melde sig som indsamlere. Røde Kors i Aalborg er inddelt i 19 distrikter med 675 ruter, og der mangler indsamlere i alle distrikter.

 

”Det er vores erfaring, at det ikke skorter på velvilje ved dørene, men at det i den grad skorter på indsamlere. Det er ærgerligt, fordi vi ved, at en indsamler i gennemsnit formår at indsamle 1.000 kroner,” lyder det fra Dorthe Møller Søndergaard.

Mange tror, at Røde Kors med sine mange lokale frivillige er dækket godt ind til landsindsamlingen, men mange seniorer udfører i forvejen et stort stykke frivilligt arbejde i genbrugsbutikker, nørklegrupper og som besøgsvenner.

”Den årlige landsindsamling er derfor en aktivitet, som taler til dem, der ikke har den tid tilovers i deres hverdag, fx børnefamilier. Her kan en tre timers gåtur gøre en stor forskel, samtidig med at det er en god mulighed for at give sine børn eller børnebørn perspektiv på verden,” siger Dorthe Møller Søndergaard.

Røde Kors-indsamlingen finder sted søndag den 4. oktober kl. 11-14. De indsamlede penge går bl.a. til Røde Kors’ katastrofefond og aktuel overlevelse for børn i flygtningelejre i lande med krig som Syrien og Yemen. Men også sårbare danske børn nyder godt af de indsamlede midler til f.eks. gratis sommerferieophold og mulighed for at kunne holde børnefødselsdag eller gå til sport.

Foto: Peter Sørensen

Du kan tilmelde dig på https://www.rodekors.dk/indsamling eller på telefon 7010 0000.

Kilde: Røde Kors

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S