Hotel Phønix
Springeren
AKKC
Printereksperten

Nordjyderne er ikke ligeså søgelystne som københavnerne og familierne rejser mere end pensionisterne. Her er danskernes rejsetendenser i julen.

Med alle helligdage placeret på hverdage, falder jul og nytår godt i år og det får flere til at rykke julefejringen til udlandet. TUI i Danmark har kigget på alt fra søgehistorik til bestillingsmønstre og samlet det hele nedenfor i én stor oversigt.

Nordjyderne bliver hjemme

Søgehistorik, filtreret efter landsdele, viser en klar nummer et og en klar nummer fem. København og Sjælland indtager således førstepladsen som det mest rejselystne område, mens Nordjylland indtager en klar sidsteplads på samme liste. På anden-, tredje- og fjerdepladsen følger henholdsvis Fyn, Midtjylland og Sønderjylland, med ligeligt fordelte tal.

Børnefamilierne vil afsted

45-54-årige er den mest rejselystne danske aldersgruppe i Danmark denne jul. Anderledes står det til hos aldersgruppen 65+, der ellers er blandt den mest berejste aldersgruppe på årsbasis. 65+ oplever således et stort fald for julerejser sammenlignet med sidste år. Den største fremgang ser TUI i år hos de 35-44-årige. Tallene understreger, at det hovedsageligt er børnefamilierne, der vil til udlandet denne jul.

Langdistance hitter

Listen over de destinationer, hvor flest danskere rejser til i julen, domineres af eksotiske rejsemål langt væk hjemmefra og to af de mest klassiske destinationer i Europa. Her holder TUIs gæster jul i udlandet:

1. Gran Canaria
2. Phuket
3. Tenerife
4. Krabi
5. Den Dominikanske Republik

Børnevenlige hoteller med mange stjerner

Når børnefamilierne skifter julen herhjemme ud med en tur til udlandet, spares der ikke på noget. Det afspejles i listen over de mest populære hoteller denne jul på hver destination, som alle har det tilfælles, at de ikke kommer under fire stjerner, er børnevenlige og har All Inclusive inkluderet eller som tilvalgsmulighed:

Gran Canaria: RIU Vistamar, 4+, All Inclusive
Phuket: TUI Blue Mai Khao Lak, 4+, All Inclusive som tilvalgsmulighed
Tenerife: RIU Buena Vista, 4-stjernet, All Inclusive
Krabi: Safitel Krabi Resort, 5-stjernet, All Inclusive som tilvalgsmulighed
Den Dominikanske Republik: Chic By Royalton, 5-stjernet, All Inclusive

Kilde: TUI

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S