Folmer Olsen
DN Isolering
Gardin Lis
Trine Visby

Aalborgs mest unikke kulturhus fylder rundt

Nordkraft er i sine første 10 år blevet etableret som et markant og vellykket kultur- og aktivitetshus, og det fortjener en kæmpe fejring i 2019. Det sker med en række aktiviteter for offentligheden, som husets mange forskellige organisationer skaber i samarbejde med hinanden.

Mads Bang Pedersen er ledende koordinator i Nordkraft Event, som er en del af Aalborg Kommune. Det er fra hans kontor, planlægningen af 10-års-fejringen er i gang.

– Vi har valgt at give jubilæumsåret navnet Nordkraft X. X er latin for 10 og symboliserer det ukendte, unikke og overraskende, som Nordkraft rummer. Vi huser nu omkring 25 forskellige organisationer på kulturområdet. Det giver aalborgenserne utallige kultur- og fritidsaktiviteter og en spændende og fleksibel ramme for større events og erhvervskonferencer, forklarer Mads Bang Pedersen.

Markeringen af de første 10 år som kulturhus i høj grad har til formål at fejre samarbejdet i huset og de muligheder, det giver for borgerne:

– Nordkraft X og de kommende events skabes i samarbejde mellem husets organisationer. For eksempel planlægger vi sammen en stor fest for byen i den sidste weekend i september, lyder det fra Mads Bang Pedersen.

Han løfter desuden sløret for, at flere organisationer er også gået sammen om at søge penge til et kunstværk til huset, som kan forhåbentlig kan pryde Kedelhallen mange år fremover.

Der er mange idéer på bordet, og vi opdaterer løbende denne side, når tingene lægges fast.

Fotokonkurrence og udstilling
I februar og marts kørte fotokonkurrencen #welovenordkraft på Instagram. 287 fornemme forslag på det mest unikke og foto af huset blev lagt op på den sociale platform. 12 vindere er udvalgt og kan opleves i udstillingen #welovenordkraft den 2.-12. maj i Turbinegalleriet. LÆS MERE

Folkefesten
Sæt allerede nu X i kalenderen den 27.-29. september, hvor en stor folkefest vil markere 10-året for Nordkraft. Byens borgere og husets brugere inviteres ind til festlige oplevelser, hvor Nordkrafts beboere bidrager med underholdning og tilbud både hver for sig og i tværgående samarbejder. Desuden Der vil frem mod arrangementet løbende blive afsløret mere på Nordkraft.dk og sociale medier.
Ikonisk værk
Ideen med et ikonisk værk til Nordkraft er ikke ny, men den er mere aktuel end nogensinde. Bygningerne er de seneste næste 10 år blevet synonym med forsyningen af stærke kulturoplevelser og masser af aktiviteter til nordjydernes fritidsliv. Derfor er det oplagt at give den ikoniske bygning med et kunstnerisk værk, som markerer Nordkrafts betydning for byen og den ånd, der findes i dag i huset. Værket skal kunne inspirere dem, der har deres daglige gang i Nordkraft, og tiltrække nye gæster og interesserede til området.
Projekterne vil løbende blive omtalt på denne side og i nyhedsstrømmen på Nordkraft.dk
Kilde: Nordkraft

 

Folmer Olsen
DN Isolering
Gardin Lis
Trine Visby