Mia Tang kampagne
OITS – Printer Jørn
Entreprenør Jimmy Pedersen
Rold Skov Adventure

7. og 9. klasser fik styr på pengene / Penge på skemaet 

Igen i år var uge 11 udråbt til årets Pengeuge af Finans Danmark. Landet over fik adskillige skoleklasser gæsteundervisning af lokale banker. På Biersted skole havde 7.c besøg af Filialdirektør, Morten Fiedel fra Danske Bank i Vejgaard

For sjette år i træk blev der afholdt ”Pengeuge” i mere end 720 skoleklasser på landets skoler. Bag initiativet står Finans Danmark, der sammen med Danmarks Matematiklærerforening har udarbejdet undervisningsmaterialet til Pengeugen. Målet er at få privatøkonomi endnu mere ind under huden på de ældste elever i grundskolen. I 7.c på Biersted skolen var Morten fra Danske Bank i Vejgaard på besøg.

”Det var en rigtig god formiddag med eleverne i 7.c. De deltog aktivt i undervisningen med relevante kommentarer og spørgsmål, og vi kom godt rundt om vigtige økonomiske emner som budget, opsparing, lån og renter”, siger Morten.

I alt har Danske Banks medarbejdere undervist 384 skoleklasser rundt om landet i årets Pengeuge, og det er sjette år, at banken bakker op om begivenheden.

”Vi er rigtig glade for at støtte op om Pengeugen. Det er vigtigt at styrke de unge menneskers viden om penge og privatøkonomi, så de kommer godt fra start, når de selv skal i gang med at tage økonomiske beslutninger”, siger Morten og tilføjer, at Danske Bank også er ude på både skoler og gymnasier og undervise i løbet af året.

Styr på lån og budget
Ifølge nye tal fra Finans Danmark er knap 50.000 unge mellem 18 og 30 år i dag registret i RKI som dårlige betalere. Et af Pengeugens mål er netop at reducere antallet af unge, der kommer i RKI og mister kontrollen over deres økonomi eller lander i gældsfælden. Et vigtigt værktøj til at få styr på økonomien er et budget, der derfor også var en del af undervisningen i 7.c mandag formiddag.


”Det er helt afgørende, at eleverne lærer at lægge et budget med alle indtægter og udgifter, så de får et overblik over deres økonomi. Samtidig lærer vi dem også, hvad ÅOP står for, så de kan gennemskue de forskellige typer af lån”, siger Morten.

Også elevernes drømme kom i spil – og dem var der mange af – og der var gode råd til at indfri dem. Et råd fra dagens gæsteunderviser i 7.c lød blandt andet, at du ved bare at lægge et lille beløb til side hver måned, kan nå langt. Også digital sikkerhed var et tema i årets Pengeuge med fokus på sikker handel på nettet, digital post og NemID. Til sidst fik eleverne i 7.c mulighed for at afprøve deres viden om penge i et pengespil, der også var en del af den undervisningspakke, Morten fra Danske Bank i Vejgaard, havde med.

Faktaboks
Pengeugens gode råd om penge

  • Undgå impulskøb. Brug kun de penge, du har besluttet dig for at bruge.
  • Spar op til større ting. Hvis du sparer selv små beløb op hver måned, bliver det hurtigt til mange penge.
  • Lad være med at låne til forbrug. Det bliver dyrt i længden, og du kommer til at betale mange penge i renter og gebyrer.
  • Læg et budget for din økonomi. Husk at tage højde for uforudsete udgifter
  • Prioritér din penge. Du har ikke råd til alting, så find ud af, hvad du helst vil have.

Kilde: Finans Danmark

Fakta om Pengeuge

– Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening afholder hvert år Pengeuge. 
– I 2019 afholdes Pengeuge den 11.-15. marts (uge 11).
– Formålet er at øge den finansielle forståelse i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse).
– Under Pengeugen underviser gæsteundervisere fra landets banker på skolerne.
– Al gæsteundervisning følger de officielle retningslinjer og uden virksomhedslogoer.
– Danmarks første Pengeuge fandt sted i marts 2014.

LÆS MERE OM PENGEUGEN HER


Mere information
Filialdirektør, Morten Fiedel i Danske Bank i Vejgaard, tlf. 45 12 02 90

Kilde: Danske Bank

 

Mia Tang kampagne
IT Security
Møllers Maler
Restaurant Jørn