Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på at være solsikker, når du er aktiv i fritiden.

Smør tykt på
Solens stråler skal nydes med omtanke.

Nogle gange komme man dog hjemmefra uden solcreme.Derfor er det en god ide at have en tube god solcreme liggende fast i sin sportstaske.

Solbeskyttelse forebygger hudkræft især hos børn
Solbeskyttelse er særlig vigtigt i forhold til børn, da celledelingen sker hyppigere i barn- og ungdommen, idet kroppen er under udvikling, hvorfor børn og unge er særlige udsatte, når de udsættes for uv-stråling. Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Ved at følge Solkampagnens tre solråd, er det heldigvis muligt at forbygge kræft i huden:

  • Skygge – undgå at være direkte i solen især mellem 12-15.
  • Solhat – skal du være i solen, så brug en solhat og lange ærmer.
  • Solcreme – brug solcreme på de steder der er direkte i solen.

Hudkræft er den hyppigste kræftdiagnose
Kræft i huden er den hyppigste kræftdiagnose i Danmark. Betegnelsen dækker over to typer kræft – nemlig almindelig hudkræft og modermærkekræft.

Begge kræftformer har været i voldsom stigning i de seneste 30 år. Mere end 184.000 danskere lever med kræft i huden. Der konstateres hvert år ca. 14.550 nye tilfælde af almindelig hudkræft og ca. 2.330 nye tilfælde af modermærkekræft.

Risikoen for at udvikle kræft i huden er både betinget af, hvor mange solskoldninger man får, men også den samlede mængde uv-stråling, man udsættes for gennem livet.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren