Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Bestig Bjerge i Danmark

I Danmark findes der da ikke bjerge? – Vent, eller gør der? Det gør der rent faktisk! Tag turen op i de højere luftlag – Bestig Bjerge har registreret hele 21 danske bjerge på over 100 meter over havets overflade. Altså ikke en tur for dem der er bange for højder!

Eller måske alligevel? Skønne, dejlige Danmark inviterer på oplevelser i højderne. På Jylland og Fyn finder man bakketoppe med udsigter over bakker og dale, skovstrækninge, søer og åer. En bænk på toppen inviterer til stille refleksion, eller en sjov sti lokker til flere oplevelser.

Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med 2 tre-cifrede talkoder – én nær P-pladsen ved begyndelsen af turen, og én nær toppen. Skiltene med talkoderne er grønne metalskilte med Bestig Bjerges logo. Skiltene er gemt lidt, for det skal jo ikke være for nemt at knække koden til at blive en rigtig bjergbestiger på dansk! Kig bag på stolper eller skilte og under bordplader og bænkesæder eller lignende – så finder du snart ud af fidusen.

Når du har fundet de to talkoder kan du enten tage dem med hjem til din computer, eller du kan benytte din smartphone på stedet. Du går ind på BestigBjerge.dk og finder registrerings-siden. Her skal du indtaste et valgfrit bjergbestigernavn og en personlig e-mailadresse. Det er e-mailadressen som er vigtigst at huske, når du næste gang går ind på BestigBjerge.dk og registrerer dig som bestiger af et andet bjerg. Så kan hjemmeiden nemlig holde øje med, hvor mange højdemeter, du efterhånden samler sammen.

Når du har besteget alle bjerge, der er med i BestigBjerge, så bliver dit bjergbestigernavn vist i Hall of Fame. Her finder du kun de mest ihærdige bjergbestigere – og du skulle jo gerne være imellem. Men vær opmærksom! Selvom du er kommet i Hall of Fame, så vil nye bjerge i BestigBjerge-familien betyde, at du igen må på farten for at bevare din plads i Hall of Fame.

Besøg BestigBjerge før du kaster dig ud i naturens skønne oplevelser og læs om hvordan du kommer i Hall of Fame.

 

Bjergkæden Jyske Ås

Vor lokale bjergkæde kaldet Jyske Ås i Dronninglund Storskov omfatter 6 toppe med i alt 232 højdemeter og byder på en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Langs den 6 km lange spændende vandrerute møder du varieret, kuperet og åndeløst smuk natur.

I bjergkæden ligger Nordjyllands højeste punkt Knøsen og lillebroren, Knaghøj, som på hhv. 136 meter og 126 meter begge byder på betagende udsigter.

Download bjergbeskrivelse, kort og koordinater som pdf.

 

Bliv Bjergven

Bestig Bjerge søger Bjergvenner! Som frivillig Bjergven holder du i fællesskab med andre Bjergvenner øje med de danske bjerge:

  • Om trapper er sikre
  • Om plankeværk er hele
  • Om koderne er på plads
  • Om stierne er tilgængelige
  • Om turen til og fra toppen er god

Kort sagt, om bjergene er tilgængelige for områdets gæster.

For Bjergvennerne er der en årlig bjergfest. Her kan du få lidt godt at spise og besøge et bjerg. Til festen møder du også de andre bjergvenner og deler sjove historier om bjergbestigning i Danmark. Bjergevenner får også udleveret en flot uniform i form af en vest med logo. For mere information om det vigtige arbejde som Bjergven, kan du tage kontakt til Bestig Bjerge via VisitSkanderborg på info@visits… eller på tlf. +45 8669 6600.

Øvrige registrerede bjerge

Bilhuset Biersted A/S