Hotel Phønix
Springeren
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Aalborg Operafestival er taget på turné rundt til 20 nordjyske plejehjem

I de kommende uger kan beboere og personale på 20 nordjyske plejehjem se frem til at få fornemt besøg af sopran Helene Hvass Hansen, når Aalborg Operafestival tager forskud på næste års 20-års jubilæum med plejehjemsturné i Nordjylland.

Selvom Aalborg Operafestival er blevet udskudt til 2021, skal nordjyderne ikke snydes for musikalske oplevelser. Derfor tager Aalborg Operafestival og sopran Helene Hvass Hansen de kommende uger rundt til de nordjyske plejehjem med turnéen Opera til Kaffen.

I en udfordrende coronaperiode, der i høj grad også har påvirket vores ældre borgere, ønsker vi at give dem en hyggelig og sikker sangoplevelse til kaffen på højeste kunstneriske niveau. Sang berører og styrker fællesskabet, og det ønsker vi at bidrage til med denne turné. Samarbejdet med de mange plejehjem og Ældre- og Handicapforvaltningen har været fortrinligt, og nogle steder har de ældre allerede planlagt at lade ”boblerne springe” til koncerten, fortæller leder ved Aalborg Operafestival, Peter Rønn.

Hos Aalborg kommune er man også begejstret for initiativet, der ifølge rådmand Mads Duedahl skaber et kærkomment afbræk i hverdagen på plejehjemmene.

Det er en fornøjelse at se, hvordan kulturlivet tager ansvar for at sprede liv og glæde hos ældre i denne svære og mærkelige tid. De ældre på plejehjemmene har aldrig haft mere brug for værdifulde indslag i deres hverdag, lyder det fra rådmand Mads Duedahl.

Opera til Kaffen er udviklet i 2015 af Helene Hvass Hansen i samarbejde med Fonden Ensomme Gamles Værn. Turnéen er støttet af Musikkens Hus, Statens Kunstfond, William Demant Fonden og Aalborg Kommune.

Turnéen startede mandag den 7. september på Birkebo i Aalborg og vil de kommende uger bevæge sig rundt til forskellige plejehjem i Nordjylland.

Aalborg Operafestivals turplan (foreløbig)

September
7. september
– Birkebo plejeboliger i Aalborg
– Otiumgården i Aalborg

 1. september
  – Thulebakken 20 i Aalborg
  – Thulebakken 2 i Aalborg
  – Thulebakken 4 i Aalborg
 2. september
  – Sofiegården i Aalborg
 3. september
  – Fremtidens Plejehjem i Nørresundby

Oktober
20. oktober
– Biersted aktivitetscenter i Biersted
– Thomasminde plejebolig i Aalborg

 1. oktober
  – Hellashøj plejehjemsboliger i Klarup
  – Elmely plejeboliger i Nørresundby
 2. oktober
  – Lollandshus plejehjemsboliger i Aalborg
  – Danahøj plejecenter i Aalborg
 3. oktober
  – Fjerritslev aktivitetscenter i Fjerritslev
  – Plejecenter Solvang i Aars
 4. oktober
  – Gug plejehjem i Aalborg SØ
 5. oktober
  – Sirius Plejebolig i Aalborg

Kilde: Aalborg Operafestival

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S