Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
PJ Industries

AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning har siden 2015 været doneret ubeskåret af AaB til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Lucas Andersen, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, formand for Spar Nord Fonden Michael Slavensky Dahl, kommunikationschef i AaB Brian Andersen samt Per Andersen, formand hos Skyggebørn (den seneste modtager af HNH, red.) har i denne uge gennemgået og vurderet de mange indkomne ansøgninger, hvoraf følgende tre kandidater er nomineret til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019:

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland
Den primære målgruppe er børn i alderen 0 – 13 år, som er vokset op i familier med alkohol eller stofmisbrug.

I Barnets Blå Hus arbejdes på at styrke børnenes modstandsdygtighed og evne til at tage vare på sig selv i den problematiske situation, de typisk befinder sig i.

Den primære indsats er rettet mod børnene, men indsatser hvor forældrene er involveret er en integreret del af huset og tilbuddet.

Med Hele Nordjyllands Håndsrækning vil man gerne holde åbent i huset fire gange om ugen, med alt hvad dette indbefatter af aktiviteter og muligheder.

Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner matcher børn mellem 0 og 18 år med voksenvenner, som har brug for mere voksenkontakt. Det er almindelige børn, som er påvirket af omstændighederne omkring dem. Ofte vokser de op ved kun en forælder og mangler derfor ofte et netværk. Det kan skyldes skilsmisse, dødsfald, konflikt eller alvorlig sygdom i familien, som gør, at barnet har få voksne omkring sig.

Den voksne fungerer som rollemodel og ven for barnet, og som voksenven bliver man en meget vigtig, stabil og nær person i barnets og den lille families liv, hvor man er stærkt medvirkende til, at barnet føler tryghed i at vide, at der er andre end mor eller far, der er til stede for en.

Modtager Børns Voksenvenner Hele Nordjyllands Håndsrækning, skal midlerne benyttes til igangsætning af et frivilligt matcherteam i Aalborg, samt til at kunne rekruttere, uddanne og godkende voksenvenner.

Råt&Godt – et værksted i udvikling
Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed i Aalborg, som hjælper socialt udsatte unge på kanten af samfundet til gavn for både individ og samfund.

De unge bliver tilknyttet værkstedet, hvor de gennem autodidakt læring afprøver forskellige håndværksmæssige fag såsom tømrer, snedker, syerske m.m. Alle produkter/projekter produceres af genbrugsmaterialer, og virksomhedsprofilen er både social og miljømæssig bæredygtig. Produkterne sælges til virksomheder og private, hvorefter overskuddet går til de unge i form af gratis frokost, træning, sociale arrangementer samt udvikling af arbejdspladsen med mere.

Såfremt Råt&Godt modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal midlerne bruges til etableringen af et nyt værksted, som vil give plads til 12 unge.

Afstemning
Afstemningen er nu i gang, og man kan afgive sin stemme på en af de tre kandidater via linket her.

Afstemningen slutter på torsdag den 18. juli kl. 12.00, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019 offentliggøres om eftermiddagen samme dag.

Søndag den 21. juli, spiller AaB sin første hjemmekamp i den nye sæson i 3F Superligaen, når SønderjyskE kommer på besøg på Aalborg Portland Park.

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

kilde: AaBsport.dk

Folmer Olsen
Tommy Telt
Nordjysk Bilpleje
Tømrermester Thomas Aaby