Hotel Phønix
Springeren
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Corona-nedlukningen og de efterfølgende restriktioner har især berørt den ældre generation. Det har medført en stigende interesse for sexlegetøj, fortæller webshoppen Sexshop.dk, der sælger sexlegetøj til danskerne. Især mændene har udvist stor interesse og bestilt mere end over dobbelt så meget sexlegetøj som tidligere. Læs med, og få mere at vide om seniorernes øgede interesse for sexlegetøj.

Corona-pandemien har sat sit umiskendelige præg på verden, og den måde vi omgås hinanden på. Særligt blandt seniorerne, som har den største risiko for at få alvorlige komplikationer af COVID-19 sygdommen.

Derfor har mange ældre holdt sig mere for sig selv, ligesom der har været lukket helt ned for besøg til ældre på plejehjemmene i en lang periode – og fortsat er ekstra restriktioner på disse.

Ældre køber mere sexlegetøj under corona

Det har givet sig udslag i en nærmest eksplosiv vækst i både interessen for og indkøb af sexlegetøj blandt seniorerne.

Således har en af Danmarks større webshops med sexlegetøj, Sexshop.dk, oplevet en kraftig stigning i antallet af besøgende på over 65 år. Det fandt de ud af, da de så nærmere på besøgstallene i deres webshop fra april i år og til nu og sammenlignede dem med tallene for tilsvarende periode sidste år.

Samlet set var antallet af senior-besøgende steget med 64 % sammenlignet med samme tidsrum sidste år. Størst er væksten blandt mændene med en stigning på 82 %. Hos kvinderne over 65 år er antallet af frække besøg steget med 42 %.

Salget til især mændene er eksploderet

Endnu større er stigningen i salget. I forhold til sidste år er salget til kunder over 65 år nemlig steget med hele 80 %!

Igen står mændene for den største stigning med hele 103 % – altså over en fordobling! Kvinder holder lidt mere igen. Her er stigningen ”kun” på 58 %.

En nærmere granskning af de besøgende over 65 år viser, at de fleste kommer ind med en nysgerrighed via forsiden – og så klikker sig ud i de kategorier, som de er interesserede i. Det svarer lidt til, at du går ind i en fysisk butik og oser lidt omkring for at se, hvad den har at byde på. Det viser med al tydelighed, at det er en af de første gange de besøger en online sexshop”, fortæller direktør Tommy Jensen fra Sexshop.dk.

Men hvorvidt den eksplosive stigning i salget til særligt ældre mænd skyldes, at de har været mere ensomme under corona-pandemien, eller om det skyldes, at det traditionelt er mænd, der har stået for den slags indkøb, kan vi ikke umiddelbart sige noget om med sikkerhed”, uddyber Tommy Jensen.

En anden observation stikker dog ud. Salget er steget mest i de store byer. Således er salget til ældre over 65 år tredoblet i København og Odense, mens det er fordoblet i Aarhus og Aalborg. I resten af landet er der stor forskel på, hvor meget salget af sexlegetøj til seniorer er steget.

Om der er en særlig årsag til, at det forholder sig sådan, kan undersøgelsen ikke sige noget om med sikkerhed. For generelt virker det som om, at den åbenhed der er kommet omkring brugen af sexlegetøj blandt de yngre generationer, også er ved at bliveudbredt blandt de ældre.

Corona har sat tydelige spor i hverdagen

En af de væsentligste årsager til stigningen, mener Tommy Jensen helt klart, skyldes corona-nedlukningen. Den har begrænset særligt den ældre generation, samt lagt en gevaldig dæmper på, hvor meget ældre er kommet ud blandt hinanden og andre mennesker generelt.

Samtidig er mange af de ældrearrangementer, der normalt afholdes, også blevet aflyst på grund af corona-truslen. ”Så skal jeg være lidt frisk, må konklusionen være, at de manglende enkeballer har fået salget af sexlegetøj til at stige nærmest eksplosivt blandt seniorerne”, slutter direktør Tommy Jensen fra Sexshop.dk med et glimt i øjet.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S