Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39 sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på Jorden – vand.

 

Studerende fra HF&VUC NORD i Aalborg skal undersøge de biologiske forhold i Østerå, også den del af åen som ligger skjult i mørket under Aalborgs gader. Målet er at give de studerende smag for naturvidenskab. 

 

Studerende fra HF&VUC NORD tager i uge 39 de naturvidenskabelige dykkerbriller og pandelampe på for at blive klogere på vandet i Østerå. I forbindelse med kommunens planer om at bringe den kanaliserede del af åen op til overfladen, undersøger de studerende blandt andet hvilken betydning sollys har for livet i åen. Her skal eleverne over to døgn blandt andet måle iltniveau og kvælstofindhold, for at blive klogere på netop hvilke betydninger det vil have for de biologiske forhold, at åen bringes tilbage op i lyset.

 

Lærerne bag projektet fortæller, at de håber på, at eleverne vil finde det motiverende at arbejde i deres nærområde, med en problemstilling, der er aktuel og relevant for dem – da ændringen sker i deres by.

 

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er ”Vandets hemmeligheder”.

 

HF&VUC NORDs lærere har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af ilt-censorer og nitratelektroder. Projektet har fået i alt 14.642 kr. til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen  med godt 1 mio.kr.

 

Udforske, forstå, forandre

Naturvidenskabsfestival foregår fra d. 23. – 27. september og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter. Tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen:

 

-Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, der findes i virkeligheden – vi ved, at det motiverer dem. Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere.

 

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

 

Se også:

www.naturvidenskabsfestival.dk

 

De støtter festivalen:

www.naturvidenskabsfestival.dk/partnere

 

 Kilde: HF&VUC NORD

DN Isolering
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby