Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Frk. Elisabeth Schockerts Legat til Milka the Happy Baker

Erhverv Norddanmark administrerer en række legater og fonde, herunder Frk. Elisabeth Schockerts Legat, der uddeles i portioner af op til 40.000 kr. Der er tale om en rentefrit lån, der de første fem år er afdragsfrit, hvorefter det skal tilbagebetales over 10 år.

På generalforsamlingen 18. maj 2021 blev Frk. Elisabeth Schockerts legat givet til Milka Derosche, der i perioden 2017-2020 med stor succes drev et mikrosurdejsbageri i Qatar. Nu er hun tilbage i Danmark og vil under navnet Milka the Happy Baker etablere en lignende virksomhed i Aalborg.

Milka Derosches fokus er på håndlavet kvalitetssurdejsbrød med gode, gerne økologiske råvarer. Desuden omfatter sortimentet surdejssandwiches, kager og smørbagte småkager.

Målet er at bygge en forretning op, der kan forsørge Milka Derosche og hendes tre hjemmeboende børn. Derefter skal der skaleres med sandwich- og brødordninger til firmaer i det naturlige nærmiljø samt online salg. På sigt er planen at udvide med butikker i andre større byer og ultimativt bringe brandet til Mellemøsten.

Milka Derosche ønsker på baggrund af sin erfaring med socialpædagogisk arbejde at ansætte medarbejdere på kanten af arbejdsmarked. Hendes hjerte brænder især for kvinder med anden etnisk oprindelse end dansk, da hun blandt andet har et stort kendskab til den muslimske kultur og de udfordringer, der kan være i forhold til det at være på arbejdsmarkedet.

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren