Hotel Phønix
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Køberbarometer topper i oktober-måling – rekordmange danskere har plan om boligkøb det næste halve år.

Rekordsalg i 2020 og salgsrekorder i starten af 2021 sætter ikke en stopper for danskernes interesse for boligkøb. Der er overraskende mange danskere, der fortsat vil købe bolig.

Godt hver 6. dansker går med en anden bolig i tankerne, viser køberbarometeret fra Home og YouGov.
– Det er ikke set højere under corona-pandemien. Ja, faktisk ikke siden vi begyndte med at måle køberinteressen i 2017, siger Michael Dalsager, der er boligmarkedsanalytiker og talsperson i Home.

Det viser spørgeundersøgelsen fra analysevirksomheden YouGov for ejendomsmæglerkæden Home blandt 2025 danskere over 18 år. 359 har købsplaner svarende til 17,7 %. For et år siden var det 13,2 % af danskerne.

Det er interessen for alle boligtyper, der går frem det seneste kvartal.
– For villaer og rækkehuse stemmer det med den stigende køberinteresse, der er set i efteråret. Salget er højere end ’normalen’ før corona. Her går interessen frem fra 6,3 % til 7,6 %.
– Det modsatte er set for sommerhusene, hvor antallet af handler er faldet en del de seneste måneder, og salget er ‘kun’ gennemsnitligt for årene 2015-2019.
– Alligevel er det 3,7 % af danskerne, der i oktober-målingen siger, at de vil købe sommerhus. I juli var det 3,0 %.
– Folk med planerne om køb af ejerlejlighed går frem fra 4,5 % af danskerne til 6,6 %. Salget er steget de seneste uger og er pt. på den gode side af det historiske gennemsnit.

Markedet er ikke rødglødende længere
Godt nok er boligmarkedet ikke så rødglødende som i nedlukningstiden, men det er heller ikke ved at ’gå koldt’. Tværtimod ser det ud til, at danskerne holder boligsalget lunt i de kommende kolde måneder.

Vi tolker ikke tallene som, at vi står foran et nyt boligboom. Boligmarkedet er kommet ned fra de spidse tinder, og vi ser mere målingen som tegn på, at boligmarkedet fortsætter den mere stabile rute, der har vist sig de seneste måneder, hvor  fremvisningerne går lidt frem igen, siger Michael Dalsager.

Coronaen var en særlig og pludselig hændelse for boligmarkedet.

‘Nedlukningstiden’ og boligboomet er historiske hændelser, som ingen af os kunne forudsige på forhånd. Corona skubbede ganske enkelt til vores liv og boligplaner med en kraft og styrke, som vi nok ikke kommer til at se lige med det samme igen. Men danskerne er tydeligvis ikke færdige med at drømme om et nyt hjem og købe bolig, siger Michael Dalsager.

Interessen var i bund da corona lukkede Danmark
Interessen for at købe bolig var lavest i april 2020, 11,6 %, hvor coronaen lige havde lukket Danmark første gang, og danskerne var i starten af de seks ugers totale nedlukning og massiv usikkerhed.

Sommerhussalget var det første, der rykkede, derefter villaerne og i løbet af sommeren 2020 begyndte lejlighedsmarkedet at flytte sig opad.

Kilde: Home

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren