Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Teaterfestival for børn og unge

Fra 9. til 29. oktober inviterer Teater Nordkraft alle børn og unge til at komme ind og rulle sig i teater og performancekunst.
Hele uge 42 har er der åbent i foyeren kl. 9.00-16.00. Kom ind, få en gratis ballon og hør hvad der er på programmet den dag.

LIVE ART FOR BØRN

– Monstre, advokater og talende træer
9.-16. oktober
Børn er ligeså forskellige som andre mennesker. En ting, der kendetegner barndommen er, at det er en tid, man lærer mange uskrevne og skrevne regler – omkring bordet, i skolen, med vennerne, til sport, i trafikken og i samfundet generelt. Derfor tematiserer årets Live Art for Børn begrebet ”regler” på mange felter, og undersøger nysgerrigt, om de kan se anderledes ud. Kan den yngste generation kan være med til at omskrive dem?

Kuratorplatformen Live Art Danmark præsenterer Live Art for Børn; en årlig festival, der siden 2014 har vist performance og eksperimenterende scenekunst for børn, familier og skoleklasser i hele Danmark. Det er anden gang, Teater Nordkraft er vært.

Årets tema er børn og unge som ligestillede og aktive samarbejdspartnere og medborgere. Så hvordan går man fra at være tilskuer til at blive deltager i kunsten? Det kræver først og fremmest, at man kender reglerne.

I Stine Marie Jakobsens ”Law Shifters” inviteres de ældste klasser i folkeskolen for eksempel til et spændende forløb, hvor de samarbejder med en lokal jurist om at spille nævninge og rekonstruere en retssag, hvis virkelige udfald først afsløres til sidst. Man er også velkommen som almindelig tilskuer i ”retssalen”.

I ”Beastie” af den engelske gruppe ”Lone Twin”, får de mindste udleveret et stort pelset monster, som de skal opfinde en historie til. Alle dyr sover, spiser, parrer sig, jager eller bliver jaget. Hvad er Beastie for en? Det er op til deltagerne at finde på og skabe i fællesskab. Til sidst går gruppen en tur med monstret og ser, hvad der sker.

Enhver leg har spilleregler. Juraen beskriver de love, der gælder for samfundet. Zoologien beskriver de rammer, der bestemmer et dyrs liv. Kunne retssagen få et helt andet udfald? Æder ”Beastie” børn eller blomster? Publikum i alle aldre inviteres til at lege med i disse – og i mange andre værker – og til at undersøge spillets regler, grænser og muligheder.

I forbindelse med festivalen kan man også følge et online seminar med fem internationale kunstnere og de børn, de har samarbejdet med. Klik her. Både kunstnerne og børn taler om, hvad man kan lære af hinanden på tværs af alder og andre barrierer.

 

Om Live Art Danmark

Siden 2004 har kuratorplatformen Live Art Danmark samarbejdet med over 250 kunstnere, afholdt 15 festivals og flere hundrede events, der involverer både små og store borgere. Vi viser egne og andres produktioner og designer live situationer, der inviterer borgere i enhver alder til at være med til at tænke, skabe og diskutere kunsten og samfundet. www.liveart.dk

Kunstnere: Lone Twin (UK), Johannes Deimling (DE), Stine Marie Jakobsen (DK), Oblivia (FI), Kosmologym (DK), David Sebastian Lopez Restrepo (CO), Gert van der Pumperlei (NL), Johannes Zits (CA), Kristoffer Ørum (DK) og Nilas Dumstrei (DK).


Live Art for Børn 2019 er støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kulturkontakt og Nordisk Kulturfond, og alle arrangementer er gratis at deltage i. 

Oversigt over Live Art for børn på Teater Nordkraft i 2019:

LAW SHIFTERS
(workshop) 9.-10. okt.

DIALOG MED TRÆER
(Forestilling) 12. okt.

FOODJ
(Musik/interaktiv performance) 13. okt.

PROBABALL
(spil/installation) 14.-15. okt.

CHILDREN AND OTHER RADICALS
(danseforestilling) 12.-13. okt.

BEASTIE
(workshop) 14.-16. okt.

VIRAK REVY
(workshop) 14.-15. okt.

MUNDANE HEROICS
(rollespil/kunst) 15.-16. okt.

ONE DAY I WILL MAKE THE ONION CRY
(workshop og performance) 12.-16. okt.

Kilde: Teater Nordkraft
DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby