Bosætning Jammerbugt
JobConnection
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Foto: Coronatest 1 © Region Nordjylland, Line Bloch Klostergaard


Nye faste teststeder i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn

Nu bliver det muligt at lade sig coronateste i Aalborg på Håndværkervej. Her er der blevet oprettet et nyt teststed, der erstatter det nuværende teststed i Nørresundby. Samtidig rykkes der ind i vintersikre lokaler i Hjørring og Frederikshavn.

TestCenter Danmark i Aalborg 1 © Region Nordjylland

Sikring af teststeder i vinterhalvåret
Fra 1. december kan nordjyder med ingen eller milde symptomer på coronavirus lade sig teste i nye vintersikrede lokaler i Aalborg.

 Vi har et stykke tid arbejdet på at få rykket pælene op i alle de kommuner, hvor teststederne har bestået af telte. Nu er turen kommet til teltene i Nørresundby, som fjernes og erstattes af faste bygninger i Aalborg, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Hun fortæller, at det er nødvendigt at rykke inden for i almindelige bygninger for blandt andet at sikre sig mod vinterkulden.

– På den måde kan vi give vores mange medarbejdere et meget bedre arbejdsmiljø, og samtidig har vi fundet lokaler, der egner sig rigtig godt i forhold til den aktuelle situation, hvor vi løbende tester tusindvis af borgere, siger Ulla Astman.

Der er allerede blevet flyttet rundt på nogle af teststederne i regionen, og efter Aalborg står teststedet i Frederikshavn for skud. Her bliver der oprettet et nyt fast teststed på Skippergade, der vil få åbent fem dage om ugen. Her forventes åbningen at finde sted den 8. december.

Og i uge 51 vil der stå et nyt testcenter klar i Hjørring. Her fraflyttes de nuværende testtelte på Arsenalvej hos Forsvaret til nyrenoverede lokaler på Læsøvej.

Der er lagt vægt på, at de nye teststeder bliver indrettet, så folk der skal testes, kan holde god afstand til hinanden, samtidig med at bygningerne ligger et sted med gode parkeringsmuligheder og offentlig transport i nærheden.

– På den her måde sikrer vi os med et endnu mere robust testtilbud til nordjyderne. Vi ser stadig ind i en umiddelbar fremtid, hvor der skal testes rigtig mange borgere, siger Ulla Astman.

Der er i Region Nordjylland blevet foretaget i alt 816.331 test for COVID-19.

Adresser og tidspunkter
Her er de nye adresser for teststederne og åbningstidspunkter:

Faste teststeder (åbent alle dage)
• TestCenter Danmark Aalborg: Håndværkervej 24C, 9000 Aalborg
• TestCenter Danmark Hjørring: Læsøvej 10, 9800 Hjørring

Åbent alle ugens dage fra kl. 9 til 17.

Faste teststeder (åbent udvalgte dage)
• TestCenter Danmark Frederikshavn: Skippergade 23, 9900 Frederikshavn

Åbent tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra kl. 9-17 samt lørdag fra kl. 9-15.

 

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Tømrermester Thomas Aaby